fő tartalom

Simon Gyuláné

Simon Gyuláné 1983-ban szerezte pedagógusi diplomáját a Kaposvári Tanítóképző Főiskolán, mint tanító, orosz nyelv szakkollégiumi képesítéssel.

Tanári pályáját a 2. sz. Általános Iskolában Dunakeszin kezdte, majd hamarosan a Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola tanítója lett. Az elmúlt négy évtizedben mind pedagógusként, mind emberként példát mutatott kollégáinak és a gyermekeknek.

Szakmai munkája kiemelkedő. Az iskolába lépő kisgyermekekben óvta, őrizte és továbbfejlesztette a tudásvágyat, a tanulás iránti érdeklődést, nyitottságot. Szeretettel, gondoskodással, megértéssel fordult tanítványai felé. Osztályközösségében figyelmet fordított a tehetségek felkarolására. Számtalan versenyeredmény mutatja fáradhatatlan munkáját. E mellett kitűnő eredményei vannak a felzárkóztatás területén is. Minden kisgyermekben meglátta a csodát, és képességeikhez mérten, egyénileg fejlesztette őket.

Tanfolyamok, továbbképzések sorát végezte el azzal a céllal, hogy mind magasabb szinten végezhesse feladatát.

2019-ben kihasználva a pedagógus életpályamodell lehetőségeit, mesterpedagógusi besorolást szerzett. Mestermunkáját az utolsó percig lelkesedéssel valósította meg és színesítette az iskola pedagógiai munkáját.

Nyugdíjba vonulása előtt még energiát fordított arra, hogy a helyére kerülő fiatal kollégát bevezesse az osztálya mindennapjaiba, átadja számára gyakorlati tudásának egy részét.

Töretlen hittel, lelkiismeretesen állt nap, mint nap a tanulók elé. Személyisége, embersége, akaratereje példaértékű. Megértő, a gyermekek érdekeit szolgáló készséges munkájára biztosan támaszkodhattak tanítványai és kollégái is.

Magas színvonalon végzett, lelkiismeretes munkája elismeréseként Dunaújváros MJV Közgyűlése a Pedagógus Életpályáért Emlékérem díjat Simon Gyuláné részére adományozta.

  • Frissítve: 2023. október 3.
  • Létrehozva: 2023. október 3.