fő tartalom

Szabó Péterné

Szabó Péterné 1972-ben kezdte meg pályáját képesítés nélküli nevelőként az Adonyi általános iskolában. Később az előszállási iskolában tanított, majd a Petőfi Sándor Klubkönyvtár könyvtárosaként tevékenykedett.1985-ben a 2. sz. Általános Iskola napközis nevelője, majd később a Szilágyi Erzsébet Általános Iskola pedagógusa lett.

 

Szabó Péterné több mint 30 éve dolgozik az iskolában, a könyvtár pedig mindig is a szívügye volt. Azon fáradozott, hogy az iskola tanulói és munkatársai magukénak érezzék a könyvtárat, gyakran látogassák és megszeressék az olvasást a tanítványai.

 

Munkája során mindig együttműködött a szülőkkel, pedagógusokkal a tanulók személyiségének fejlesztésében, képességeinek kibontakoztatásában. Az idő során a könyvtár 12 ezer kötetessé fejlődött, és gyakorlati kapcsolatok jöttek létre más iskolák könyvtáraival és szakmai szolgáltatásokkal. Soha nem hátrált meg a nehézségektől, munkája és elhivatottsága valamennyiünk számára példaértékkel bír.

 

Dunaújváros MJV Közgyűlése a példaértékű hivatástudata, és lelkiismeretesen, magas szakmai színvonalon végzett pedagógiai tevékenységének elismeréseként a Pedagógus Életpályáért Emlékérem díjat Szabó Péterné tanárnő részére adományozta.

  • Frissítve: 2016. augusztus 10.
  • Létrehozva: 2016. augusztus 10.