fő tartalom

Szabó Sándor

Szabó Sándor a Dunaferr Szakközép- és Szakiskola műszaki tanára.

1973-ban a Nehézipari Műszaki Egyetem Kohó- és Fémipari Főiskolai Karán üzemgépész üzemmérnökként végzett, majd néhány évvel később műszaki tanári oklevelet szerzett. 1967-ben a Dunai Vasműben kezdett dolgozni. 1973-tól egészen a mai napig, megszakítás nélkül a Dunaferr iskola szakoktatójaként végzi munkáját. Ez egyben azt is jelenti, hogy pontosan negyven esztendeje kezdett foglalkozni a szakmunkáspalántákkal, azzal a céllal, hogy legjobb tudása szerint elindíthassa őket a vasas szakmák valamelyikén. A négy évtized, azaz a negyven tanév pedig arról tanúskodik, hogy több ezer dunaújvárosi és városkörnyéki szakember neki köszönheti szerkezetlakatos szakma, vagy éppen a forgácsolás, a hegesztés tudományának csínját-bínját.

Fáradhatatlan, eltökélt, ha feladatról, vagy valamilyen szakmai kihívásról van szó.

Az eltelt évtizedek alatt nem csak a diákok számára töltötte be a mester szerepét, hanem nagyon sok fiatal kollégának adott iránymutatást, segítette őket mindenben. Végzett diákjai évekkel később is szívesen és hálásan tekintenek vissza egykori oktatójuk személyére úgy, mint aki megalapozta és elindította őket választott hivatásuk irányába.

Dunaújváros Közgyűlése, a lelkiismeretes és példaértékű oktató-nevelő munkájának elismeréseként a Pedagógus Életpályáért Emlékérem díját Szabó Sándor műszaki tanár részére adományozta.

  • Frissítve: 2013. június 11.
  • Létrehozva: 2013. június 11.