fő tartalom

Szabó Tamás

Szabó Tamás pedagógus pályafutása Dunaújvárosban 30 esztendőre nyúlik vissza, melynek döntő részét a Hild József Szakközépiskola, Szakiskola, Speciális Szakiskola és Kollégiumban kollégiumvezetőként töltötte.

Sportpályafutása, közéleti munkája méltán tette őt városszerte ismert, elismert emberré. A sport szeretete, tisztelete mellett Penteléért és egyáltalán a városért végzett hagyományőrző tevékenysége szinte egyedülálló. Ars poétikája a sikerélmény és a szeretet fontossága nem csak a családját jellemezi, hanem általában a kollégiumvezetői tevékenységét, annak mindennapjait is áthatja.

A lány labdarúgás megteremtőjeként városunkba hozta és rendezte 1999-ben és 2000-ben a Diákolimpia országos döntőjét, melyet mindkét évben az Ő lánycsapata, a Hild József Szakközépiskola, Szakiskola, Speciális Szakiskola és Kollégium csapata nyert meg. Mérföldkő volt ez a város diáksportjának történetében a csapatsportágakat figyelembe véve. Az új Hild Kollégium tervezési, kivitelezési folyamatában, annak berendezésében, beindításában fő szerepet játszott. Csak úgy, mint a sportkollégiumi törekvések kapcsán, hiszen az elmúlt időszakban számtalan kiváló labdarúgó, röplabdázó, kézilabdás és jégkorongos nevelődött a keze alatt, közülük sokan a nemzetközi sikerig jutottak. Nevéhez fűződik a határon túli magyar fiatalok programjának beindítása, melynek keretében jelenleg is 10 fiatal tanul és sportol városunkban.  Nem kis energiákat mozgósítva, anyagi lehetőségeket felkutatva, saját erőforrásokat nem kímélve, szinte családtagként kezeli ezeket a fiatalokat is.

Dunaújváros Közgyűlése, az elkötelezett és lelkiismeretes tevékenységének, sokoldalú feladatvállalásának elismeréseként, a Dunaújváros Oktatásügyéért díjat Szabó Tamás részére adományozta.

  • Frissítve: 2013. június 11.
  • Létrehozva: 2013. június 11.