fő tartalom

Szőke Genovéva táncművész-tánctanár

1977 októberében született városunkban, ahol azóta is él, és dolgozik. 1986-ban nyert felvételt a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttesbe, ami meghatározta élete további alakulását. A tánctanulás során végigjárta a ranglétrát. Az együttes vezetője felfigyelt a gyerekek iránti különleges érzékére, így 1997-ben az egyik gyerekcsoport irányítását rábízta. Tulajdonképpen innentől datálódik tánctanári munkásága. Elvégezte Székesfehérváron a tánctanári iskolát, és napjainkig lelkiismeretesen tanítja a magyar néptánc alapjait.

Táncosként és tánctanárként is rendkívül lelkiismeretes, kreatív személy. Nemcsak a próbateremben, de a civil életben is segítőkész. A táncoktató munkáján felül a közösségformálásban is példás tevékenységet folytat, ezt az évek óta tartó nyári táborok bizonyítják.

A Vasason kívül a Móricz Zsigmond, az Arany János és a Dózsa György Általános Iskolában is tanított, óvodás kortól egészen a felnőttekig. Hosszú ideje a Violin Művészeti Iskola tánctanára.

2012 szeptembere óta a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes felnőtt csoportjának vezetője, ezzel párhuzamosan még három csoportot irányít nagy sikerrel.

Koreográfusként és csoportvezetőként is számtalan fesztiválon vett részt, többször nyert díjat a Balatonboglári Méta Fesztiválon, illetve a Baracsi Fesztiválon és még sorolhatnánk az eredményeket.

Az ifjúság nevelésében kifejtett lelkiismeretes és példaértékű tevékenységének elismeréseként Dunaújváros Közgyűlése a Dunaújváros Ifjúságáért Díjat Szőke Genovéva tánctanár részére adományozta.

  • Frissítve: 2021. augusztus 23.
  • Létrehozva: 2014. május 29.