fő tartalom

Szűcs József

Szűcs József 40 esztendőn át volt a Dunaújvárosi SZC Hild József Szakgimnázium, Szakközépiskola és Szakiskola pedagógusa.

Szinte megszámolhatatlan azon tanulók száma, akik az ő keze alatt formálódtak jó szobafestővé, de ami még talán ennél is fontosabb becsületes, szorgalmas emberré.

Emellett szívügyeként kezelte a tehetséggondozást is, elég ha csak az utóbbi néhány év országos eredményeit nézzük, ahol tanítványai két alkalommal is felállhattak a Szakma Sztár Fesztivál dobogójára.

Példamutatása, a közösségre gyakorolt hatása minden kollégáját megérintette, így nem csak szerették és felnézte rá, tisztelték, tisztelik is.

1998-ban a Dunaújvárosi Főiskolán átvehette a szakoktatói diplomáját, példát mutatva ezzel a fiatal kollégáinak, hogy ennyi idősen is lehet, sőt kell is tanulni, fejlődni.

Munkája alapján 2015-ben gyakorlati oktatásvezetőnek választották, amely poszton újfent bizonyította szakmai tudását, emberi tartását, elhivatottságát.

Dunaújváros MJV Közgyűlése a példaértékű, több évtizedes elkötelezett és kimagasló pedagógusi tevékenységének elismeréseként a Pedagógus Életpályáért Emlékérem díjat Szűcs József oktatásvezető részére adományozta.

  • Frissítve: 2017. június 20.
  • Létrehozva: 2017. június 20.