fő tartalom

Szuprics Tamás

Szuprics Tamás 1984-től a Széchenyi István Gimnázium és Kollégium magyar-történelem szakos tanára. Felsőfokú végzettségeit a Pécsi Tanárképző Főiskolán, Eötvös Loránd Tudományegyetemen és a Szegedi Tudományegyetemen szerezte.

Kedves, harmonikus egyéniség, a diákok és a kollégák által kedvelt ember. A nevelőtestület azon tagja, aki a tehetséggondozás területén az esélyegyenlőség megteremtésének elkötelezett híve, aki minden igyekezetével azon van, hogy ne csak a legjobbakkal foglalkozzon, ne csak a tehetséges diákokat ösztökélje versenyeken, pályázatokon való részvételre. Ez kettős elvárás, amely nagy szakmai felkészültséget és sok türelmet, megértést igényel.

Gimnáziumi tanári évei alatt szinte végig osztályfőnökként tevékenykedett, leszámítva az utóbbi éveket, amikor még intenzívebben segítette az iskolai, városi programok szervezését, azok megvalósításában aktívan részt is vett.

Osztályfőnöki munkája mellett a szaktanári munkájában az ismeretek órai átadásakor elsődlegesnek tartja, hogy ne csak versenyzőket neveljen, hanem anyanyelvét igényesen használó, a művészetek és a napi társadalmi kérdések iránt értően fogékony diákok sokaságát, akik felnőtt korukban is megőrzik ezt az attitűdöt. Erre épülhetnek a versenyek, és tanítványai rendre szép sikereket érnek a különféle megmérettetéseken.

Publikációi – néhány novella és vers mellett – többségükben értekezések, esszék voltak, és többek között az Élet és Irodalom, a Magyartanítás, a Kritika, a Valóság és a Dunaújvárosi Hírlap hasábjain jelentek meg.

Dunaújváros MJV Közgyűlése az elkötelezett, több évtizedes kimagasló pedagógiai tevékenysége elismeréseként a Pedagógus Életpályáért Emlékérem díjat Szuprics Tamás tanár úr részére adományozta.

  • Frissítve: 2018. június 12.
  • Létrehozva: 2018. június 12.