fő tartalom

Tordai László

A Dunaferr Szakközép- és Szakiskola műszaki tanára 42 év szolgálati idő és ezen belül több évtizedes közalkalmazotti jogviszony után, még ezt a tanévet aktívan kitöltve, az idén nyáron megkezdi a jól megérdemelt nyugdíja éveit.

Tordai László 1973-ban üzemmérnökként végzett a pécsi Pollack Mihály Műszaki Főiskola épületgépész szakán. 1998-ban gáz- és olajtüzelő berendezés szerelő, üzembe helyező szakképesítést szerzett. Műszaki szakértői engedéllyel rendelkezik, azon belül pedig a folyadék és légneműanyagok csőhálózaton való szállítás tervezésének és üzemeltetésének a specialistája.

Egész pedagógusi életpályáját a gyermekközpontú nevelés és oktatás, és ezen belül az új és korszerű módszerek, megoldások keresése és megvalósítása szőtte át.

Szakmailag rendkívül felkészült, tudatosan képezi, fejleszti magát. A korszerű ismereteket beépíti a mindennapi munkájába. Hosszú évek óta készít fel tanulókat országos versenyekre, melyeken az indulók rendszeresen kiváló eredménnyel szerepelnek.

Munkaközösség vezetőként átlagon felüli teljesítményt nyújtott. Jellemző rá a nagy munkabírás, temperamentum, határozott szervezés, és a problémák gyors átlátása. Mindenre nyitott pedagógus, aki szereti elsőként megismerni az új dolgokat és módszereket, és kollégáitól is hasonló mentalitást várt el.

Dunaújváros Közgyűlése a több évtizedes kiváló, és példaértékű pedagógiai tevékenység elismeréseként, a Pedagógus Életpályáért Emlékérem díját Tordai László pedagógus részére adományozta.

  • Frissítve: 2012. június 15.
  • Létrehozva: 2012. június 15.