fő tartalom

Véghné Balogh Tünde

Véghné Balogh Tünde 1988-ban végzett a Kaposvári Tanítóképző Főiskolán. A diploma megszerzése óta pedagógusként dolgozott.

40 éves pedagógiai tapasztalatát három intézményben gyűjtötte össze. 1994. februárjában került a Gárdonyi Géza Általános Iskolába.

Tanfolyamok és továbbképzések sorát végezte el azzal a céllal, hogy minél magasabb színvonalon végezhesse feladatát.  2014-ben sikeres államvizsgát tett a Dunaújvárosi Főiskola Pedagógia Karán, Pedagógiai értékelés és mérés tanára mester szakán. Pályája alatt folyamatosan képezte magát és arra törekedett, hogy az élethosszig tartó tanulással szakmailag és mentálisan is frissen tartsa tudását.

A Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában huszonkilenc éve tanít, az intézmény meghatározó pedagógusa. Többféle 8 éven át igazgatóhelyettesként dolgozott, 4 éven át alsós munkaközösségi feladatokat látott el, és 21 éven át volt alsó tagozaton osztályfőnök, tanító.

A pedagógusi pálya mindig fontos volt számára. Szeret a gyerekek között lenni és gyerekekkel foglalkozni.

Munkáját évtizedek óta nagy odaadással és lelkiismeretesen végzi. Kimagasló osztályfőnöki munkát végez. Elhivatottan formálja az osztályközösségeit. Az évek alatt aktívan szerepet vállalt a diákönkormányzat feladataiban is.

Rendszeresen szervez iskolai versenyeket,- szabadidős programokat iskolánkban. Tanulói kimagasló eredménnyel végeztek több ízben is a tankerületi szavaló és mesemondó versenyeken.

Munkája során mindig fontosnak tartotta, hogy a tanítványainak olyan tudást adjon, mellyel megállják helyüket későbbi tanulmányaik során.

Pályája során azt tekintette a legfontosabbnak, hogy értékes embert neveljen a rá bízott gyerekekből. Akiknek fontos a tudás, a másik ember tisztelete, kisebb és tágabb környezetének megbecsülése, értékeinek gyarapítása.

A pedagógusi, oktatói hivatásban eltöltött több mint négy évtizedes példamutató munkájának elismeréseként Dunaújváros MJV Közgyűlése a Pedagógus Életpályáért Emlékérmet Véghné Balogh Tünde részére adományozza.

  • Frissítve: 2023. október 3.
  • Létrehozva: 2023. október 3.