fő tartalom

Vincze Erzsébet

A Marosvásárhelyi Pedagógiai Főiskola magyar-román szakán végzett 1976-ban. A főiskola elvégzése után 3 évig óvónőként tevékenykedett a Duna deltában, távol szeretteitől. Majd hosszas utánajárás eredményeként végre hazautazhatott Arad megyébe a határ mellé, Kisperegre, ahol magyartanárként dolgozott.

1990-ben települt át Magyarországra. A volt Mező Imre Általános Iskolában kezdett tanítani, 1991. augusztus 16-án kapta meg kinevezését. A már Aranyvölgyi Általános Iskolának nevezett intézményben ifjúságvédelmi felelősként is tevékenykedett. 1993 januárjában kapta meg a magyar állampolgárságot, mely meghatározta a további életét.

1996 szeptemberétől a Gárdonyi Géza Általános Iskola pedagógusa. Mindig lépést tartott az idővel és folyamatosan képezte magát. Tanítványai szépen szerepelnek a különféle versenyeken, akikkel mindig is nagy szeretettel, türelemmel foglalkozott. Jó kapcsolatot ápolt a szülőkkel, igyekezett bevonni őket a közösség munkájába.

A tanórákon kívül számtalan programot szervezett tanulóinak. Éveken keresztül aktívan közreműködött mindenkori osztályával az iskolai gálákon.

Több mint 10 éven keresztül gondoskodott a gyerekek tartalmas szünidei időtöltéséről, a nyári napközis táborok egyik főszervezője volt.

Lelkiismeretes pedagógiai pályafutásának elismeréseként Dunaújváros Közgyűlése a Pedagógus Életpályáért Emlékérem díját Vincze Erzsébet pedagógus részére adományozta.

  • Frissítve: 2012. június 15.
  • Létrehozva: 2012. június 15.