fő tartalom

Vinczepálné Török Katalin

Vinczepálné Török Katalin 1973-ban, mint képesítés nélküli óvodapedagógus kezdte meg munkáját a dunaújvárosi 17. számú Napköziotthonos Óvodában.

1976 júliusában a kecskeméti Felsőfokú Óvónőképző Intézetben szerezte meg diplomáját. 1976-ban a Nyíri úti kecskeméti óvodában óvodavezető helyettesként, és gyermekvédelmi felelősként dolgozott. 1977-ben visszatért Dunaújvárosba, a 3. számú óvodába, mint óvodavezető helyettes. Már ekkor aktívan kiállításokat és városi bemutatókat szervezett.

1984. január elsejétől 2004 augusztusáig az Aranyalma Óvoda óvodavezetője volt. A város óvodapedagógiájában innovatív szerepet vállalt az óvodások vízhez szoktató programjának beindításával. Szellemi anyja volt a „Föld Napja” rendezvénysorozat városi szintű elindításának. 1990 tavaszán indította nevelőtestületével: környezetvédelmi rajzkiállítással és egy játékos uszodai sportnappal, a „Vízipók Kupával”. Dunaújváros valamennyi óvodája számára ez a kezdeményezés, hagyományteremtő volt. Elsőként hozott létre alapítványt kollégáival, melynek neve „Gyermekláncfű Alapítvány”. Célja, az óvodás gyermekek egészséges életmódra nevelésének segítése, kulturális, oktatási, tömegsport igényeinek anyagi támogatása, valamint az óvodapedagógusok ezzel kapcsolatos képzésének támogatása. 1998-ban sikerült elsőként beindítania a városban az integrált óvodai csoportot, melyben az egészséges gyermekekkel együtt nevelik a mozgássérült gyerekeket. Kimagasló az érdeme az integrált óvodai csoport működésének előkészítésében, megvalósításában. 2004-ben visszatért abba az óvodába, ahonnan elindult óvodapedagógusi munkája. A 17. számú Napköziotthonos Óvoda (azóta Római Városrészi Tagóvoda) egységvezetője, később tagóvoda vezetője lett. Feladatai mellett az egységvezetők munkaközösségének helyettes vezetője.

 

Dunaújváros MJV Közgyűlése a példaértékű, 40 éves elkötelezett és kimagasló óvodapedagógusi tevékenysége elismeréseként a Pedagógus Életpályáért Emlékérem díjat Vinczepálné Török Katalin óvónő részére adományozta.

 

  • Frissítve: 2015. június 15.
  • Létrehozva: 2015. június 15.