fő tartalom

Zelenka Lászlóné

Zelenka Lászlóné a Fejér Megyei Gyermek- és Ifjúságvédő Intézet dolgozójaként egész életét a gyermek- és ifjúságvédelemnek szentelte.

Bár munkáltatója megyei intézmény volt, munkavégzésének helye Dunaújváros (és környéke) volt, ahol mint nevelőszülői felügyelő tevékenykedett a családokhoz kihelyezett állami gondozott gyermekek körülményeinek ellenőrzésében.

Ezen kívül – gyámhatósági megbízás alapján – ellátta az ún. védő- és óvóintézkedés alatt álló gyermekek felügyeletét is. Ez utóbbi tevékenysége során igyekezett a magatartási problémával küzdő kiskorúak életét helyes irányba terelni, a szülőket nevelési tevékenységükben segíteni. Számos esetben előfordult, hogy ezzel a munkával sikerült megakadályozni a gyermek családból történő kiemelését, azaz állami gondozásba vételét.

Zelenka Lászlóné munkáját mindvégig a gyermekek érdekében végezte. Hivatását lelkiismeretesen, nagy empátiával és rendkívül jó eredménnyel végezte.

A gyermekek fejlődéséért, védelméért, neveléséért végzett elhivatott, több évtizeden keresztül végzett szakmai munkájának elismeréseként Dunaújváros Közgyűlése a Dunaújváros Ifjúságáért díjat Zelenka Lászlóné részére adományozta.

  • Frissítve: 2021. augusztus 23.
  • Létrehozva: 2018. május 18.