fő tartalom

Dunaújvárosi óvoda épületenergetikai fejlesztése

Projekt adatok:

Projekt címe: Dunaújvárosi Óvoda épületenergetikai fejlesztése
Projekt azonosító száma:
TOP-6.5.1.-15-DU1-2016-00004
Kedvezményezett neve: Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata
Konzorciumi partnerek: Vasmű u. 41. Irodaház Kft.

Projekt tartalmának rövid bemutatása:
A projekt közvetlen célja Dunaújváros lakossága számára a gyermekjóléti alapellátásokhoz (óvoda) való hozzáférés javítása, a város két tagóvoda épületének korszerűsítése által. A fejlesztéssel lehetőség nyílik a mozgást és szellemi fejlődést elősegítő nevelésre, a mai kor elvárásainak megfelelő környezetben.

A projektben a Napsugár Tagóvoda esetében kicserélésre kerül valamennyi homlokzati ablak, a könnyűszerkezetes függönyfalak elbontásra kerülnek, a téglaszerkezetű parapet falak a mai kor elvárásainak megfelelő hőszigetelést kapnak, a déli oldalon homlokzati kvarc vakolattal. Az épület lapos teteje a meglévő vízszigetelésre fektetett kőzetgyapot hőszigetelést kap; a jobb nyári hőszigetelés miatt kéthéjú tető került tervezésre. Megtörténik a homlokzat szigetelése, valamint a fűtési rendszer rekonstrukciója is.

Az Aprók Háza Tagóvoda esetében a két épületrész kétszintes nyaktaggal kerül összekötésre. A pinceszinten lévő ablakokat műanyag szerkezetűekre és a további szinteken lévő egyesített szárnyú ablakokat cserélik. A külső fedett teraszok nyílászárók beépítésével zárhatóvá válnak. A meglévő szekunder oldali fűtési rendszer teljes egészében megújul. Ezen tagóvoda esetében is megtörténik a homlokzat és a tetőszerkezet szigetelése is.

Szerződött támogatás összege: 153 295 057 Ft
A támogatás mértéke: 100%
Projekt tervezett befejezési dátuma: 2018.01.15.

  • Frissítve: 2020. augusztus 18.
  • Létrehozva: 2017. június 19.