fő tartalom

Döntésünk a jövőnk! - Prevenciós verseny középiskolások számára

Hírkép: Döntésünk a jövőnk! -  Prevenciós verseny középiskolások számára

A Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya versenyt hirdet Fejér megye középiskolás diákjai számára a felelős szexuális magatartás témakörében.  Az idén ötödik alkalommal meghirdetett verseny célja: a középiskolás diákok körében játékos, szórakoztató formában felhívni a figyelmet a felelős szexuális magatartás jelentőségére, ezen belül a szexuális úton terjedő betegségek, a nem kívánt terhességek megelőzésére, illetve a tudatmódosító szerek befolyásoló hatására. A versenyprogram teljesítéséhez nem csak lexikális tudásra, hanem kreativitásra is szükség van. Céljuk, hogy minél több fiatal magáénak érezze a megelőzés fontosságát. A versenyzők köre: középiskolások, egy csapat 2-4 főből állhat. A jelentkezés határideje: 2017. október 6.

A versenyzők köre: középiskolások, egy csapat 2-4 főből állhat.

A jelentkezés határideje: 2017. október 6.

Online jelentkezés itt:

Jelentkezni a QR-kód beolvasásával is lehet. (A hírhez csatolt dokumentumban szerepel az említett kód!)

Értékes nyeremények! A döntőben első helyezést elért csapat tagjai FEZEN bérletet nyernek!
A döntő többi helyezettje között több tízezer forint értékű jutalmakat osztunk szét. A legjobb három plakátot készítő csapat is értékes díjakat kap.

A verseny részletes leírása

A verseny 3 fordulós: plakátkészítés, online forduló, kreatív feladat/döntő.

  1. forduló – plakátkészítés

A felelős szexuális magatartás témát három témakörre osztottuk, melyeket három dalrészlettel illusztrálunk. A dalrészletek alatti hívószavak segítenek a téma meghatározásában. A dalrészleteket nem kötelező megjeleníteni a plakáton, de ajánlott egy témakörre koncentrálni.

1. „Szerelmünk természeti csoda, belehalunk a hedonizmusba.” (Puskás Peti: Bébi)
/ nemi betegségek/HIV/AIDS/fesztivál/óvszer/promiszkuitás/élj a mának/ itt és most/ ma/ egy éjszaka/

2.Múlik a most, pedig minden a moston múlik.” (Wellhello: Odaút)
/óvatosság/abortusz/élvezet/értelem/józan/erőszak/fogamzásgátlás/óvszer/tabletta/kisbaba/lányanya/

3. „A külső belső nélkül nem sok, smárolni lehet, de az nem csók. Szeresd azt, aki valamivel megfog.” (Halott Pénz: Valami van a levegőben)
/párkapcsolat/szerelem/szex/tisztelet/bizalom/fontosság/biztonság/érzelem/

A plakát mérete: minimum:68*49 cm, maximum:69*100 cm

A plakát benyújtási határideje: 2017. november 7.

 

A legjobb plakátok egy mobil kiállításon vesznek részt, melynek kiindulópontja a székesfehérvári autóbusz-állomás váróterme. Innen indulnak útjukra az alkotások a résztvevő csapatok iskoláiba.

A kiállítás időpontja: 2017. november 14-27.

A plakátkiállítás megnyitója várhatóan 2017. november 14-én délután lesz, amelyre minden résztvevő csapatot szeretettel várunk. A kiállításon kihirdetésre kerülnek a győztes plakátok.

A plakát értékelési szempontjai a következőek:

  1. figyelemfelhívó, plakát jelleg
  2. grafikai kivitelezés
  3. eredeti ötlet
  4. minőség

A plakátokat falfelületekre helyezzük fel, ezért kérjük, hogy ezt az elkészítés során vegyék figyelembe! Javasoljuk a kartonpapír használatát. Minőségi eltérés esetén nem tudunk garanciát vállalni a plakátok kihelyezésére. A plakátok benyújtására csak személyesen vagy postai úton van lehetőség a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályánál és a járási intézeteknél (az elérhetőségekről a csapatokat tájékoztatjuk).

  1. forduló – online feladat

A feladatlap kitöltése online történik. A feladatok kiküldése a jelentkezési lap kitöltése után történik.

  1. forduló – kreatív feladat, témához kapcsolódó alkotás (kisfilm, jelenet, vers, slam poetry, zene, ppt/prezi stb.), melyet a döntőn kell bemutatni

A döntőre maximum 4-5 perces alkotást kell készíteni, melynek témái a plakátkiírásnál feltüntetett három dalrészlet és hívószavak. Ide a legjobban teljesítő húsz csapat jut tovább. 2017. november
13-ig minden résztvevő csapat értesítést kap az elért eredményekről, illetve a továbbjutásról, és ezzel egy időben megkapja a forduló teljesítéséhez szükséges információkat a technikai követelményekről és a pontos határidőkről. A döntőre várhatóan 2017. november 30-án, Székesfehérváron kerül sor, ahol a versenyzők bemutatják műveiket. A művek a megfelelő helyi médiában is megjelenhetnek.

 

A verseny támogatói:

  • Székesfehérvár MJV Önkormányzata
  • Humán Szolgáltató Intézet
  • Székesfehérvári Egészségügyi Ellátásért Közalapítvány
  • Székesfehérvári Tankerületi Központ
  • Dunaújvárosi Tankerületi Központ
  • Székesfehérvári Szakképzési Centrum
  • Dunaújvárosi Szakképzési Centrum
  • Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.

 

Bővebb információk:

Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya

Fergencsné Farkas Beáta – egészségfejlesztő

e-mail: fergencsne.farkas.beata@fejer.gov.hu

tel.: 06-20/516-44-88  

Csóka Erika – egészségfejlesztő

e-mail: egeszsegfejlesztes.nepegeszsegugy@fejer.gov.hu

tel.:22/511-720 / 123-as mellék

Egyéb információk:

  • A szerző/versenyző felelősséget vállal azért, hogy a versenyre benyújtott anyaga nem sérti harmadik személy személyiségi, szerzői vagy egyéb jogait.
  • Versenyre benyújtott anyagot nem áll módunkban visszajuttatni.
  • A versenyző a vetélkedőre benyújtott anyag beküldésével hozzájárul ahhoz, hogy a kiíró a beadott versenyműveket szabadon, területi korlátozás nélkül, bármikor, díj fizetésének kötelezettsége nélkül felhasználhatja, más médiafelületeken is megjelenítheti (a szerző nevének feltüntetésével) a kiíró szervezetek céljainak népszerűsítése érdekében.
  • A vetélkedő során különböző rendezvényeket szervezünk (pl. sajtótájékoztatót, nyereményátvételt, stb.), amelyek során videó-, hang- és fényképfelvételek készülnek. Ezeken a felvételeken a rendezvény látogatói felismerhetők lehetnek. A versenyző a versenymű beküldésével igazolja, hogy hozzájárul a felvételek nyilvánosságra hozatalához.
  • A verseny eredményét írott és elektronikus sajtó útján nyilvánosságra hozzuk.
  • A versenyző a nevezéssel egyidejűleg elismeri, hogy a vetélkedő kiírásában szereplő feltételeket megértette, és elfogadja.
  • A versennyel kapcsolatban esetlegesen felmerülő egyéb kérdésekben a versenyt kiíró szerv dönt. Döntésével kapcsolatban jogorvoslatnak helye nincs.
  • A verseny kiírója nyilatkozik arról, hogy a beérkezett versenyműveket csak a prevenciós verseny céljával egyezően, ahhoz kapcsolódóan használja fel, más célokra nem hasznosítja, forgalomba semmilyen formában nem hozza.

Fotó - A plakátverseny eredményhirdetése 2016 novemberében -  Archív fotó: FMKH 

  • Frissítve: 2017. szeptember 21.
  • Létrehozva: 2017. szeptember 20.