fő tartalom

A korlátozások enyhítése nem azt jelenti, hogy elmúlt a veszély!

Hírkép: A korlátozások enyhítése nem azt jelenti, hogy elmúlt a veszély!

Május 4-étől a kormány Budapest és Pest megye kivételével megkezdte a koronavírus-járvány miatti korlátozások enyhítését. Nem győzzük hangsúlyozni: ez nem azt jelenti, hogy elmúlt volna a veszély! Az Operatív Törzs ajánlásait a városvezetés továbbra is maximálisan betartja, mielőtt azonban további enyhítésekről döntene, Pintér Tamás polgármester kikéri a helyi népegészségügyi szervek véleményét és megvárja a következő napok tapasztalatait is.

Addig is a bölcsődék és óvodák a kormányrendeletben meghatározott ügyeleti rend szerint működnek. (További részletek: https://dunaujvaros.hu/hir/31918).

Továbbra is érvényben van a játszóterek használatának tilalma is, valamint a Polgármesteri Hivatal rendkívüli ügyfélfogadási rendje (https://dunaujvaros.hu/ugyintezes).

A kormányrendelet értelmében Dunaújvárosban minden üzlet korlátozás nélkül nyitva tarthat, de az élelmiszerüzleteket, drogériákat, gyógyszertárakat, gyógyszert, gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzleteket 9 és 12 óra között továbbra is csak a 65 év felettiek látogathatják. A kereskedelmi üzletek előtti közterületen a kiszolgálásra várakozó személyeknek egymástól legalább 2 méter távolságot kell tartaniuk.

  • Létrehozva: 2020. május 4.