fő tartalom

Igényelhető az iskolakezdési támogatás

Hírkép: Igényelhető az iskolakezdési támogatás

Az általános és a középiskolai első (kilencedik) osztályos dunaújvárosi diákoknak nyújt iskolakezdési támogatást az önkormányzat a 2021. évre vonatkozóan. A tájékoztatóban olvasható feltételek teljesülése esetén a támogatási igényeket július 1-jétől szeptember 30-ig lehet benyújtani a Polgármesteri Hivatal Szociális Osztályán, ügyfélfogadási időben.

 

Iskolakezdési támogatásra jogosult a gyermekét saját háztartásában nevelő szülő, törvényes képviselő, akinek gyermeke

  • nappali rendszerű oktatásban az általános iskola első, a középiskola kilencedik évfolyamát először kezdi meg vagy
  • az általános iskola 2-8. évfolyamán nappali rendszerű oktatásban tanul és
  • családjában az egy főre jutó havi jövedelem összege az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 300 %-át, jelenleg 85.500,-Ft-ot vagy
  • gyermekét egyedül nevelő személy esetében 350 %-át, jelenleg 99.750,-Ft-ot nem haladja meg.

Az iskolakezdési támogatás iránti kérelmet minden évben egy alkalommal július 1-től szeptember 30-ig lehet benyújtani. A határidő elmulasztása jogvesztő.

Az iskolakezdési támogatás igénybevétele iránti kérelemhez mellékelni kell a jövedelemigazolásokon túl a köznevelési intézmény igazolását a gyermek felvételéről vagy a köznevelési intézmény igazolását arról, hogy a gyermek az iskola tanulója (a kérelemhez csatolt tájékoztató a csatolandó mellékletek listáját tartalmazza).

Az iskolakezdési támogatás pénzbeli szociális ellátás, amelynek összege

  • azon gyermek esetében, aki az általános iskola első, a középiskola kilencedik évfolyamát kezdi meg, gyermekenként 15.000,- Ft,
  • azon gyermekek esetében, akik az általános iskola 2-8. évfolyamán nappali rendszerű oktatásban vesznek részt, gyermekenként 6.000,- Ft.

Az iskolakezdési támogatás megállapítása iránti kérelmet az iskolakezdési támogatás kérelemnyomtatványon kell benyújtani, amely a Nyomtatványok menüpontból tölthető le, de mellékeltük a tájékoztatóhoz is.

  • Frissítve: 2021. augusztus 25.
  • Létrehozva: 2021. augusztus 23.