fő tartalom

Európai Mobilitási Hét - értékes programok minden városlakónak a környezettudatosság jegyében

Hírkép: Európai Mobilitási Hét -  értékes programok minden városlakónak a környezettudatosság jegyében

Az önkormányzat idén is csatlakozott a szeptember 16 - 22. között megrendezett Európai Mobilitási Héthez. Az eseménysorozat célja idén is a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése, hosszútávú célkitűzése pedig, hogy rávegye a rendszerint autóval közlekedő polgárokat, hogy az utazáshoz fenntartható alternatív közlekedési módokat vegyenek igénybe, úgy, mint például a kerékpár. A rendezvény részeként Dunaújvárosban ebben az évben is lesz egyebek mellett a már hagyománynak számító "Tiszta utcák, tiszta terek - tegyél  a helyemre" várostakarítási akció, "Hivatali Zöld Nap", és "Lakossági veszélyes hulladékgyűjtő akciónap", de szeptember 22-én az Autómentes Nap és Klímavédelmi Akciónapon például ingyen utazhatunk a helyi autóbuszjáratokon. A részleteket a kattintás után olvashatják. 

 

Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi kampányának idei mottója: "Fenntartható közlekedés a biztonság és egészség jegyében." A több napon át tartó programsorozat célja ezúttal is a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés és a környezettudatos gondolkodásmód népszerűsítése - ennek jegyében az önkormányzat szeptember 16 - 22. között minden korosztály számára értékes programokat kínál, amelyeket alább olvashatnak:

 

2021. 09. 16 - 22. „Tiszta utcák, tiszta terek"

Takarítási akció a város szabadon választott részén. Zsákokat és kesztyűket biztosítunk az önkénteseknek. Egész héten van lehetőség takarításra, igény szerint Dunaújváros területén: intézmények, civilek, lakóközösségek, városlakók jelentkezését várják a mellékelt jelentkezési lap kitöltésével.

 

2021.09.18. szombat   Lakossági veszélyes hulladékgyűjtő akciónap "Városvédők Újtelepért Egyesület" szervezésében

Helyszín: Újtelep, Jókai utca (volt általános iskola udvara)

Időpont: 8:00 -14:00 óráig

 

2021.09.20. hétfő „Hivatali Zöld Nap”

Helyszín: Városháza tér 1-2., a Városháza előtt.

Időpont: 9:00 – 14:00 óra között

Betekinthetnek a hivatal „zöld” munkájába: a légszennyezés, zaj elleni védelem, vízminőség vizsgálatok, környezetbarát közlekedés, klímavédelem, klímatudatosság témakörökben, eszközök bemutatása, kipróbálási lehetőségek. Környezetbarát közlekedés: Vitorlázó repülőgép kiállítása.

A környezetvédelmi totót kitöltők között vitorlázó repülést sorsolunk ki, Mezei Zsolt alpolgármester személyes felajánlásaként.

 

 

2021.09.22. szerda „Európai Autómentes Nap és Klímavédelmi Akciónap”

Helyszín: Vasvári Pál Általános Iskola előtti téren a Petőfi ligetben

Időpont: 9:00 – 13:00 óra között

Óvodások aszfaltrajz versenye, kerékpáros ügyességi akadálypálya, biztonságos közlekedés rendőrségi állomás, Dunaújvárosi Egyetem bemutatója és kiállítása (elektromos járművek kipróbálása), Totó kitöltés, Kreatív állomás: "Hulladékból érték", Kvízjáték

Szeptember 22-én a Volánbusz Zrt. Dunaújvárosban ingyenes közlekedést biztosít a dunaújvárosi helyi autóbuszjáratain!

 

 

  • Létrehozva: 2021. szeptember 8.