Október 11-ig igényelhető az őszi-téli szünidei étkeztetés

Hírkép: Október 11-ig igényelhető az őszi-téli szünidei étkeztetés

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata a 2021. évben, a szünidei gyermekétkeztetés részeként ingyenes déli meleg főétkezést biztosít a szülő, vagy törvényes képviselő kérelmére a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult, valamint a hátrányos helyzetű és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő halmozottan hátrányos helyzetű általános- és középiskolás kiskorú gyermekek részére az őszi szünet időtartamára eső 5 munkanapra (2021. október 25-től november 1-ig), valamint a téli szünet időtartamára eső 7 munkanapra (2021. december 22-től január 2-ig).

A szünidei gyermekétkeztetés megkezdése előtt a jegyzőnek vizsgálnia kell a jogosultsági feltételek meglétét a szülő vagy törvényes képviselő kérelme benyújtásakor. (Rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult-e, illetve hátrányos helyzetű vagy rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő halmozottan hátrányos helyzetű gyermek-e.)

Az őszi-téli szünet idejére az ingyenes szünidei étkezés igénybevételének lehetőségéről Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Humán Szolgáltatási Főosztály Szociális Osztály (továbbiakban: Szociális Osztály) munkatársa a nyilvántartás alapján, tértivevényes levélben értesíti az ingyenes étkezésre jogosult gyermekek törvényes képviselőjét.

Az őszi-téli szünet idejére az ingyenes étkeztetést kiskorú gyermekek törvényes képviselői kérhetik.

Amennyiben a szülő vagy más törvényes képviselő a szünidei gyermekétkeztetést az őszi-téli szünet ideje alatt igénybe kívánja venni gyermeke részére, úgy a nyilatkozatot kitöltve kell behoznia vagy beküldenie a Szociális Osztályra (2400 Dunaújváros, Városháza tér 2. fsz. 3. irodába) 2021. október 11. (hétfő) napjáig.

A nyilatkozatot annyi példányban kell kitölteni és benyújtani, ahány gyermek vonatkozásában igénylik az ingyenes étkeztetést.

A nyilatkozat megtalálható a www.dunaujvaros.hu honlapon a "NYOMTATVÁNYOK"- menüben,valamint csatoltuk a hír mellékletében!

További információ és ügyintézés

  • ügyfélfogadási idő:

Hétfőn és Szerdán: 8-12, 13-16 óráig,

 Pénteken: 8-12 óráig

  • telefon: (25) 544-244
  • ügyintéző: Szünderné Katrics Renáta

 

Az étkeztetés helyszíne:

JUHAROS ÉTTEREM

2400 Dunaújváros, Hunyadi János út 4/1.

 

Az ebédjegyeket az étkeztetés megkezdése előtt a kérelmezők a megadott időpontban a Szociális Osztályon vehetik át. A gyermek betegsége esetén az ebéd ételhordóban történő elvitelére is lehetőség van a szülő vagy más törvényes képviselő által. Akadályoztatás esetén a szülő vagy más törvényes képviselő által megbízott személy számára az étel elvitele írásbeli meghatalmazás alapján lehetséges.

Az ebédet a megjelölt helyszínen kizárólag a jogosult gyermekek helyben fogyaszthatják el az ebédjegy felmutatásával.

A Nyilatkozatot azoknak is be kell ismételten nyújtaniuk, akik 2021. május hónapban már behozták azt a hivatalba!

  • Létrehozva: 2021. szeptember 10.