fő tartalom

Elkészült Dunaújváros klímastratégiája - október 26-án megismerhetik

Hírkép: Elkészült Dunaújváros klímastratégiája - október 26-án megismerhetik

Az „Élhető éghajlatért – helyi klímastratégia és szemléletformálás Dunaújvárosban” elnevezésű projekt részeként elkészült Dunaújváros klímastratégiája, amely tartalmában két részből áll.

A helyzetértékelés során a település területéhez kötődő szén-dioxid kibocsátás mértékét, forrásait számszerűsíti és ismerteti.

A célmeghatározó rész a helyi adottságok figyelembe vételével olyan energiahatékonysági és megújuló energiaforrásokat felhasználó javaslatokat szemléltet, amelyekkel elérhetővé vállnak a kitűzött kibocsátáscsökkentési – és karbonsemlegességi célok.

A stratégia elkészítése során széles társadalmi – és szakmai egyeztetésekre került sor, több alkalommal is véleményt formálhattak a térségi gazdasági szereplők, a civil – és lakossági szféra érintettjei.

A dokumentum a Klímabarát Települések Szövetségének módszertani útmutatója alapján készült, kapcsolódik a nemzeti stratégiai dokumentumokhoz, a megyei és városi szintű fejlesztési stratégiákhoz, környezetvédelmi és fenntarthatósági stratégiai – és szakterületi dokumentumaihoz.

A városi klímastratégia elkészítése mellett, a pályázat keretein belül számos, a klímatudatos szemlélet fontosságát népszerűsítő programok is megrendezésre kerültek a lakosság bevonásával.

A végleges stratégiát előzetesen az érintett Bizottságok 2022.09.14-ei ülésén tárgyalták. Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése 2022.09.15-én megtartott rendes ülésén a 416/2022 (IX.15) határozatával elfogadta Dunaújváros klímastratégiáját.

Elkészült Dunaújváros klímastratégiája - október 26-án megismerhetikA projekt hamarosan lezárul, az utolsó rendezvényünk megrendezésére, ahol az érdeklődőknek bemutatjuk részletességgel az elkészült és immár elfogadott stratégiát 2022.10.26-án kerül sor.

A projektről, rendezvényekről, és a végleges stratégiáról bővebb tájékoztatást a https://dunaujvaros.hu/doc/32476 oldalon találnak az érdeklődők.

A projekt a Széchenyi 2020 program részeként valósult meg.

  • Létrehozva: 2022. október 14.