fő tartalom

Középpontban az energia

Hírkép: Középpontban az energia

Dunaújváros önkormányzata idén is csatlakozott a szeptember 16 - 22. között 22. alkalommal megrendezett Európai Mobilitási Héthez. Az eseménysorozat célja idén is a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése, hosszútávú célkitűzése pedig, hogy rávegye a rendszerint autóval közlekedő polgárokat, hogy az utazáshoz fenntartható alternatív közlekedési módokat vegyenek igénybe, úgy, mint például a kerékpár; vagy a városunkban is elérhető elektromos roller, vagy tegyenek egy próbát akár gyalog.

A rendezvény részeként Dunaújvárosban ebben az évben is lesz egyebek mellett a már hagyománynak számító "Tiszta utcák, tiszta terek" várostakarítási akció, "Hivatali Zöld Nap", de szeptember 22-én Autómentes Nap is.

Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi kampányának idei mottója: "Takarékoskodj az energiával!” Az tavalyi és idei évet is meghatározó energiaválság és elszabaduló energiaárak mindenki szemét felnyitották, hogy mekkora érték is a mindenki számára elérhető energia és hogy óvnunk, takarékoskodnunk kell, hogy elérhető maradjon - ennek jegyében az önkormányzat szeptember 16 - 22. között minden korosztály számára értékes programokat kínál, amelyeket alább olvashatnak:

 

PROGRAMTERV

2023. 09. 16. TAKARÍTÁSI AKCIÓ „Tiszta utcák, tiszta terek”

Jelentkezni a lap alján található űrlap kitöltésével lehet!

Időpont: Fakultatív

Helyszín: Szabadon választott terület

 

2023.09. 17. TAKARÍTÁSI AKCIÓ „Tiszta utcák, tiszta terek”

Jelentkezni a lap alján található űrlap kitöltésével lehet!

Időpont: Fakultatív

Helyszín: Szabadon választott terület

 

2023. 09. 18. KLÍMAVÉDELMI AKCIÓNAP

Betekinthetnek a hivatal „zöld” munkájába, valamint a klímavédelem és energiatakarékosság témakörben interaktív játékok, kreatív állomások, bemutatók, kísérletek várják az érdeklődőket.

Időpont: 900 -1400 óráig

Helyszín: Dunaújváros, Városháza téren

 

2023. 09. 19. HIVATALI ZÖLD NAP

A Hivatali Zöld Napra bringával érkezőket „Bringás Reggeli” várja

Betekinthetnek a hivatal „zöld” munkájába. A légszennyezés, zaj elleni védelem, vízminőség vizsgálatok, energiatakarékosság témakörében. Eszközök bemutatására, kipróbálására kerül sor.

Időpont: 900 -1400 óráig

Helyszín: Dunaújváros, Városháza téren

 

2023. 09. 20. BIOLÓGIAI SOKFÉLESÉG VÁROSUNKBAN - az URBACT projekt tükrében

Kiselőadás és „botanikai” séta autómentesen a zöldövezetben.

Időpont: 1300 – 1400 óráig

Helyszín: Dunaújváros, díszterem és Felső Duna part

 

2023. 09. 21. TAKARÍTÁSI AKCIÓ „Tiszta utcák, tiszta terek”

Időpont: Fakultatív

Helyszín: Szabadon választott terület

 

2023. 09. 22. EURÓPAI AUTÓMENTES NAP

„Bicibusz” - A felnőtt önkéntes segítők által vonuló iskolások az Európai Autómentes Napra is biciklivel érkezzenek, mivel „Bringás Reggeli”-vel várjuk Őket

Kerékpáros ügyességi pálya, Dunaújvárosi Egyetem bemutatója, Dunaújvárosi Rendőrkapitányság állomása, Óvodások aszfaltrajzversenye, a Polgármesteri Hivatal kreatív állomása stb.

Időpont: 800-1400 óra között

Helyszín: Dunaújváros, Petőfi liget

  • Létrehozva: 2023. szeptember 14.