fő tartalom

Fontos tudnivalók az őszi-téli szünidei étkeztetésről

Hírkép: Fontos tudnivalók az őszi-téli szünidei étkeztetésről

Az önkormányzat a szünidei gyermekétkeztetés keretében ingyenes déli meleg főétkezést biztosít a rászoruló gyerekeknek mind az őszi, mind a téli szünetben.

Ezt a szülő vagy törvényes képviselő igényelheti a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult, valamint a hátrányos helyzetű és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő halmozottan hátrányos helyzetű általános iskolás és középfokú iskolás kiskorú gyermekek részére az alábbiak szerint. A támogatás az őszi tanítási szünet időtartamára eső 4 munkanapon – október 30. és november 3. között –, majd a téli szünet 8 munkanapjára (december 22. és január 7. között) vehető igénybe.

Figyelem, fontos különbség, hogy a szakképző intézményekben tanuló rászoruló kiskorú fiatalok ez utóbbi támogatást a téli tanítási szünet időtartamára eső 5 munkanapon (december 21. és január 1. között) kapják. Amennyiben a szülő vagy törvényes képviselő a szünidei gyermekétkeztetést az őszi-téli szünet ideje alatt igénybe kívánja venni gyermeke részére, úgy a nyilatkozatot kitöltve kell bevinnie a Humán Szolgáltatási Főosztály Szociális Osztályra a 2400 Dunaújváros, Városháza tér 2. fsz. 5. irodába, 2023. október 16. napjáig.

Minden részletes információ és a nyilatkozat megtalálható ezen a weboldalon. 

  • Frissítve: 2023. október 17.
  • Létrehozva: 2023. október 3.