fő tartalom

Finisben a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház új technológiai tömbjének építkezése

Végéhez közelednek a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház új technológiai tömbjének építési munkálatai. Az épület részleges használatba vétele a tervek szerint a jövő év elejétől folyamatosan megtörténhet.

Új technológiai tömbbel bővül most már hamarosan a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház az új Széchenyi Tervnek köszönhetően. A Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program „Struktúraváltoztatást támogató infrastruktúrafejlesztés a fekvőbeteg-szakellátásban” TIOP-2.2.4/09/1. kódszámú pályázaton nyert közel 4 milliárd forintos forrásból, amely 10 százalékos önerőt tartalmaz, az új épületszárny az év végére csaknem teljes egészében elkészül.

A januári alapkőletétel után fél évvel sikerült befejezni a szerkezetépítési munkálatokat, annak ellenére, hogy a márciusi rendkívüli időjárás az építkezést is hátráltatta. A kivitelező és az építkezésen dolgozók áldozatos munkájának köszönhetően a határidőt tartva, az előzetes várakozásoknak megfelelően haladt a beruházás és a nyár közepén már megtarthatták a bokrétaünnepet is.

Azóta befejeződtek a belső építészeti munkák, a fűtés-vízszerelési, légtechnikai, villanyszerelési munkálatok a befejező fázisba érkeztek, már csak méréstechnikai feladatok, illetve apró szerelvényezési munkák vannak hátra, amit december elején elvégez a kivitelező.

A szakhatósági engedélyek 90 %-át megkapta már a beruházó és hamarosan megérkeznek a további engedélyek is. Ezek után, még decemberben lehet kérni az épület használatbavételi engedélyét. Az épület részleges használatba vétele a tervek szerint a jövő év elejétől folyamatosan történik majd.

Hátra van még az orvosi gép-műszerek, az informatika eszközök és a bútorok közbeszerzésének lebonyolítása, így a berendezések elhelyezése kapcsán vannak már csak hátra építési kivitelezési munkálatok. A közbeszerzési felhívásokat még ebben az évben kihirdethetik, amennyiben az eljáró hatóságok az összes engedélyt megadják.  Ezen adminisztratív eljárásokat jogszabály írja elő, melyeket be kell tartani, ezek kissé elnyújthatják a beszerzéseket.

Az év végével tehát egy látványos kivitelezési fázis zárul le a dunaújvárosi kórházban.

Csatolmány
Sajtóközlemény
  • Frissítve: 2014. november 26.
  • Létrehozva: 2013. december 4.