fő tartalom

Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának fejlesztése

Projekt adatok:

Projekt címe: Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának fejlesztése
Projekt azonosító száma:
TOP-6.6.2.-15-DU1-2016-00001
Kedvezményezett neve: Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata
Konzorciumi partnerek:

Projekt tartalmának rövid bemutatása:
A projekt közvetlen célja a Dunaújvárosban működő szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának fejlesztése, a szakmailag megfelelő intézményi háttér fizikai feltételeinek javítása. A helyi és a járási szintű humán közszolgáltatások megújítása hozzájárul a lakosság foglalkoztathatóságának javításához, az életkörülményekben rejlő területi különbségek mérsékléséhez, kiegyenlítődéséhez.

A beruházás megvalósulásával három épület felújítására és egy személyszállító kisbusz kerül beszerzésre.  Az Útkeresés Segítő Szolgálat székhelyén, a projekt keretében megvalósul a Dunaújváros gyermekjóléti alapszolgáltatásainak helyt adó épület felújítása és funkcionális átalakítása. Az infrastruktúra fejlesztése lehetővé teszi, hogy a bővülő ügyfélforgalomnak és a megnövekedett szakemberlétszámnak a megfelelő alapterület biztosított legyen az új feladatok ellátásához, és hozzájáruljon az ellátások hatékonyságának növekedéséhez. A dunaújvárosi Egyesített Szociális Intézmény és Árpád házi Szent Erzsébet Idősek Otthonai esetében két telephelyen kapcsolódik a projekt. A két telephelyen a szociális étkeztetés, valamint a Magyar úti telephelyen a nappali ellátás, nappali demens betegetek ellátása üzemel.

A projekt céljai között szerepel, hogy mind két telephelyen megvalósuljon a nappali ellátás, továbbá az időskorúaknak, demens betegeknek, a megfelelő környezet kialakítására, (akadálymentesítés, foglalkoztató, külön férfi és női fektető, fürdőhelységek kialakítása, akadálymentesítése). Az étkeztetés esetén az elavult eszközök kiváltása, tálaló konyhák korszerűsítése. Jószolgálati Otthon Közalapítvány Támogató Szolgálatának célja a fogyatékos személy önrendelkezésén alapuló önálló életvitelének megkönnyítése, elsődlegesen a lakáson kívüli közszolgáltatások elérésének segítésével, valamint önállóságának megőrzése mellett a lakáson belüli speciális segítségnyújtás biztosítása, mely célok teljesüléséhez elengedhetetlenül fontos, egy személyszállító kisbusz beszerzése a támogató szolgálat ellátásához, a fogyatékkal élő, sokszor kerekesszékes ellátottak szállítására.

Szerződött támogatás összege: 204 105 854 Ft
A támogatás mértéke: 100%
Projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.03.28.

  • Frissítve: 2019. október 1.
  • Létrehozva: 2017. június 19.