fő tartalom

Interaktív klímavédelmi akciónap lesz a Petőfi ligetben

Hírkép: Interaktív klímavédelmi akciónap lesz a Petőfi ligetben

A lakosság klímatudatosságának növelése és a környezettudatos magatartás elsajátítása, az éghajlatkímélő és környezetbarát közlekedési módok népszerűsítése a célja a 2021. szeptember 22-én megrendezett Városi Interaktív Klímavédelmi Akciónapnak. Az Európai Mobilitási Hét részeként megrendezett program elsősorban a város és a környező települések óvodásainak, általános - és középiskolásainak szól, de a lakosságot is szeretettel várják a Vasvári Pál Általános Iskola előtti téren a Petőfi ligetben délelőtt 9 órától. A részletes programot és a klímavédelmi totót a kattintás után olvashatják.

 

Itt az érdeklődők egyebek mellett például megtekinthetnek egy éghajlatvédelemről és környezetvédelemről szóló kiállítást, részt vehetnek interaktív kvízjátékban egy klímavédelmi totó kitöltésével, de készíthetnek plakátokat vagy hulladékból készült ötletes szemléltető eszközöket is.

 

Programok részletesen

 

9 - 12 óráig  „Közlekedj ÖKOsan!” Óvodások aszfalt rajzversenye és klímabarát közlekedéssel kapcsolatos állomásai

 

9 - 14 óráig „Kerékpáros ügyességi pálya”, amit bárki kipróbálhat

(aki teheti, kerékpárral jöjjön)

 

9 – 14 óráig „Klímavédelmi totó és Kreatív állomás” a Dunaújvárosi Polgármesteri

                        Hivatal Zöld standja érdekes klímavédelemmel, klímatudatossággal

                        kapcsolatos játékokkal várja az érdeklődőket

 

9 – 14 óráig „Dunaújvárosi Rendőrkapitányság klímabarát közlekedés standja”

(balesetmentes klímabarát közlekedéssel kapcsolatos érdekes bemutató, vetélkedő, totó)

 

9 – 14 óráig „Dunaújvárosi Egyetem standja”

kiállítás, bemutató: Stirling-motor, a „lebegő” vasút (kvantum levitáció), a mini szélerőmű, a hologramos kivetítő, a napelem stb.

 (a kiállított eszközöket kipróbálhatják az érdeklődők)

 

Interaktív klímavédelmi akciónap lesz a Petőfi ligetben

Interaktív klímavédelmi akciónap lesz a Petőfi ligetben

 

Ezen a napon a Volánbusz Zrt. Dunaújvárosban ingyenes közlekedést biztosít a dunaújvárosi helyi autóbuszjáratain!

 

FELHÍVÁS SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ MUNKÁKRA

Napjainkban Magyarországon is egyre égetőbb kérdés, hogy miként lehet takarékoskodni az energiával és ezzel együtt a természeti erőforrásainkkal. A lakosság egyre nyitottabb a megújuló és alternatív energiaforrások iránt. A Nap jótékony hatásának energetikai célokra történő felhasználása egyre szélesebb körben terjed, és nem csak nagy értékű beruházások árán, hanem akár passzív rendszerekkel is lehetséges. Az emberek egyre tudatosabban és gazdaságosabban szeretnének élni annak érdekében, hogy csökkentsék saját terheiket és ökológiai lábnyomukat. Észrevehető fejlődés mutatkozik a szelektív hulladékgyűjtés irányában, valamint a korábban kidobandónak vélt tárgyak újrahasznosításával kapcsolatban is. Egyre növekszik azoknak a lakosoknak a száma is, akik előszeretettel barkácsolnak és készítenek használati vagy dísztárgyakat saját kezűleg.

Várunk minden korosztály részéről a klímavédelemhez kapcsolódó saját készítésű plakátot vagy hulladékból készült ötletes szemléltető eszközöket, vagy a saját készítésű tárgyról készített fényképet és annak leírását.

Kérjük, hogy az elkészült pályaműveket 2021. szeptember 22-én, legkésőbb 11:00 óráig a Klímavédelmi Akciónap és Autómentes Napra a Petőfi ligetbe hozzák magukkal. Az elkészült és a fenti időpontban hozzánk eljuttatott műveket értékeljük, a legjobb, legötletesebb munkákat pedig kiállítjuk és díjazzuk.

Interaktív klímavédelmi akciónap lesz a Petőfi ligetben

Interaktív klímavédelmi akciónap lesz a Petőfi ligetben

 

 

A program a KEHOP-1.2.1-18-2019-00254 „Élhető éghajlatért – helyi klímastratégia és szemléletformálás Dunaújvárosban” című projekt keretében Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Dunaújváros Felsőoktatásáért Alapítványa között jött létre. A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program az Európai Kohéziós Alap támogatása segítségével és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban 16 millió forint vissza nem térítendő támogatásból konzorciumban valósul meg.

 

  • Frissítve: 2021. szeptember 8.
  • Létrehozva: 2021. szeptember 7.