fő tartalom

168 óra a megye útjain

Fejér megyében az elmúlt 168 órában hét személyi sérüléssel járó balesetnél helyszíneltek a rendőrök. Összesen nyolcan sérültek meg, egy gyalogos pedig életét vesztette a hétvégén, mikor egy személyautó elgázolta.

A közúti ellenőrzést végző rendőrök összesen tizennyolc ittas és egy bódult állapotban lévő közlekedőt szűrtek ki a forgalomból. A vezetők közül két fő közepesen, szintén kettő enyhén ittas állapotban volt. Tizenhárom közlekedő nyilatkozaton ismerte el alkoholfogyasztást. Az alkoholos állapotban lévők közül nyolcan kerékpárt hajtottak, egy fő segéd-motorkerékpárt vezetett. Három sofőr vezetéstől eltiltás hatálya alatt vett részt a forgalomban, ők szabálysértési őrizetbe kerültek. Január 20-a óta kilenc sofőrnek került a helyszínen bevonásra a vezetői engedélye ittas, vagy bódult állapota miatt.
Január 18-a és 25-e közötti időszakban Fejér megyében történt hét személyi sérüléses balesetben hatan könnyen, ketten súlyosan sérültek, míg egy gyalogos életét vesztette.
A halálos kimenetelű gázolás vasárnap történt. Nem sokkal fél hat előtt egy 57 éves fehérvári férfi a 8-as főúton a Székesfehérvár táblától mintegy száz méterre, lakott területen kívül egy vendéglő irányából próbált átkelni gyalogosan a kétszer két sávos, kivilágítatlan útszakaszon a zártkertek irányába. Haladása során azonban egy Opel személygépkocsi elé lépett, mely elgázolta. A gyalogos olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhunyt.
Meteorológia Intézet honlapján található pénteki előrejelzés szerint átmenetileg erősen megnövekszik, majd csökken a felhőzet. Helyenként várható kisebb zápor, északkeleten a hegyekben hózápor, reggel egy-egy helyen gyenge ónos eső is előfordulhat. Hidegfronti hatás várható. Az erre érzékenyeknél fejfájás, ingerlékenység, vérnyomás ingadozás is felléphet.
A rendőrség kéri, hogy figyelmesen, a mindenkori időjárási és útviszonyoknak megfelelően, a KRESZ szabályok maradéktalan betartásával és kifogástalan műszaki állapotú járművel közlekedjenek. (Szabó Katalin, FM RFK)

  • Frissítve: 2019. október 25.
  • Létrehozva: 2008. január 25.