fő tartalom

Vélhetően a szén-monoxid ölt

Kulcsról hétfőn délelőtt érkezett a bejelentés a hármas tragédiáról. A házhoz hazatérő fiatalember zárva találta édesanyja házát és miután gyanút fogott, hogy valami nincs rendben betörte az épület egyik hátsó ablakát…

A lakásban holtan találta 57 éves édesanyját, az őt meglátogató 59 éves lánytestvérét és annak 61 éves férjét. A három személlyel az elsődleges megállapítások szerint szén-monoxid mérgezés végzett.
A lakáshoz tartozó fiatal férfi hétfőn délelőtt tizenegy óra után értesítette a tapasztaltakról előbb a mentőket, illetve a rendőrséget. A helyszíni szemle során az orvos elsődlegesen kizárta az idegenkezűséget. Arra vonatkozóan azonban, hogy mi volt a halál tényleges oka, az eljárásba bevont igazságügyi szakértő fog nyilatkozni. A helyszínen szaktanácsadóként bevont szakemberek jogi zárral látták el a lakásban felszerelt fali gázkazánt. Ennek, valamint a hozzá kapcsolódó kéménynek szakértői vizsgálata lesz szükséges annak megállapítására, hogy a berendezéseknek van-e közvetlen köze a két asszony és a férfi éjjel bekövetkezett halálához. Az elsődleges megállapítás szerint a viharos szél visszanyomta az égésterméket a kéménybe, így az visszajutott a lakás légterébe. Az így visszaáramolt szén-monoxidot belélegezve, feltehetően álmukban érte őket a halál.
A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság szakértők bevonásával, közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja a hármas tragédia okait és pontos körülményeit.( R. Szabó Ágnes, FM RFK)

  • Frissítve: 2019. október 25.
  • Létrehozva: 2008. január 29.