fő tartalom

Jégkorong: felkészül a válogatott

A magyar jégkorongsport hazai küzdelmei után nemzetközi megméretésre készülnek játékosaink. Az év legfontosabb mérkőzései várnak nemzeti válogatottunkra 2008. április 13. és 19. között a szapporói Divízió I-es világbajnokságon. Előtte felkészülés: Dunaújvárosban.

A Dunaújvárosi Jégkorong Kft. tájékoztatása szerint: a magyar jégkorongsport hazai küzdelmei után nemzetközi megméretésre készülnek játékosaink. Az év legfontosabb mérkőzései várnak nemzeti válogatottunkra 2008. április 13. és 19. között a szapporói Divízió I-es világbajnokságon, ahol a házigazda japánok mellett Ukrajna, Horvátország, Észtország és Litvánia legjobbjait kell legyőzni. A tét nem kicsi: az első helyezett felkerül az elitet jelentő „A” csoportba.
A válogatott többségét az Alba Volán csapata adja, de a felkészülési periódusban hat Acélbika is csatlakozhatott a magyar csapathoz: ifj. Azari Zsolt, Erdélyi Péter, Galanisz Nikandrosz, Kiss Ákos, Jobb Dávid és Peterdi Imre. A dunaújvárosiak külön örömére a saját nevelésű, de jelenleg az Iowa Starsban hokizó Vas János, és remélhetőleg a szintén városunkból származó brianconi csapattagok, Szélig, Ladányi és Vas Márton is hazaérhetnek a felkészülési mérkőzésekre, ha a kinti bajnokságok addigra befejeződnek. A válogatott nyugodt munkáját segíti, hogy főtámogatójukkal, az egyik mobilszolgáltató céggel, újabb három éves szerződést írtak alá, így minden feltétel biztosított a sikerhez.
A magyar csapatot felkészülése során Dunaújváros látja vendégül, ahol hétfőn meg is kezdődött a munka. Az edzések mellett három barátságos mérkőzés is segíti Pat Cortina szövetségi kapitány és a hokisok munkáját, ami eldöntheti azt is, hogy végül a játékosok közül kik kerülhetnek a Japánba utazó szűk keretbe.
Csapatunk elsőként április 2-án, szerdán 17 órától Kaposváron lép jégre a román válogatottal szemben, majd a gárda visszatér a dunaújvárosi bázisra, ahol a Magyar Jégkorong Szövetség és a Dunaújvárosi Jégkorong Kft. közös szervezésében újabb két csata vár a mieinkre. Lengyelország nemzeti csapata ellen április 4-én, pénteken 18 órától, míg 5-én, szombaton 17.30-tól feszül egymásnak a két együttes a várhatóan kemény presztízscsaták során: a meccsek pikantériáját növeli, hogy a Nemzetközi Jégkorong Szövetség világranglistáján a lengyel válogatott a 20., míg hazánk a 21. helyet foglalja el jelenleg – az erőviszonyok tehát kiegyenlítettek, az izgalom garantált.

  • Frissítve: 2019. október 25.
  • Létrehozva: 2008. április 1.