Big Jump - Ugorjunk együtt az élő folyókért! - WWF Nagy Ugrás 2018 - Felhívás

Hírkép: Big Jump - Ugorjunk együtt az élő folyókért! - WWF Nagy Ugrás 2018 - Felhívás

A pályázati lehetőség bármilyen csoport, társaság vagy intézmény számára nyitott.
Jelentkezhetnek települési önkormányzatok, intézmények, vállalatok, baráti társaságok, civil szervezetek, informális csoportok, vagy bárki, akinek fontos, hogy kedvenc folyójára vagy vizére felhívja a figyelmet.
Nem kell feltétlenül irányítószámmal rendelkezni a nevezéshez! Elég, ha sokan vagytok, kinéztetek egy partszakaszt és kitaláljátok, hogy hogyan teszitek felejthetetlenné a Nagy Ugrást!
Ti vagytok a helyi cserkészek, egy egész óvoda szülőstül, nagyszülőstül, esetleg a helyi amatőr kaszkadőrök? Nézzetek utána, hogy ugrik-e még valaki a ti településeteken, és vegyétek fel a kapcsolatot, szervezzétek az eseményeteket közösen, hogy minél nagyobbat szóljon! 2018. július 8-án, és mutassuk meg, hogy mennyire fontos nekünk vizeink védelme: ugorjunk be minél többen együtt a magyar folyókba délután 3 órakor és álljunk ki a hazai vizek védelme mellett!

Big Jump
Ugorjunk együtt az élő folyókért!
WWF Nagy Ugrás 2018

A Nagy Ugrás az ember és a természetes környezet közötti harmónia újraélesztésének európai kezdeményezése. Európa szerte több mint 500 helyszínen százezrek ugarnak egyszerre a folyókba és más természetes vizekbe, hogy így hívják fel a figyelmet éltető vizeinkre, elsősorban Európa folyóira. A WWF Magyarország idén is arra szólít kicsiket és nagyokat, hogy ugorjunk minél többen vízbe 2018. július 8-án, vasárnap délután 3-kor! Mutassuk meg, hogy Magyarország a folyók országa, amire mindannyian büszkék vagyunk.

A WWF Magyarország negyedik alkalommal tesz közzé felhívást Magyarország települései és közösségei számára, hogy rendezzék meg a saját Nagy Ugrásukat. 2018. július 8-án, és mutassuk meg, hogy mennyire fontos nekünk vizeink védelme: ugorjunk be minél többen együtt a magyar folyókba délután 3 órakor és álljunk ki a hazai vizek védelme mellett!

A Nagy Ugrást megszervező települések, illetve közösségek között rendhagyó versenyt hirdetünk: ahol a legegyedibb, legizgalmasabb és természetes vizeink védelmét leginkább kihangsúlyozó programtervvel készülnek, oda a WWF Magyarország csapata is ellátogat, és együtt ugrik a település vagy közösség tagjaival. Azok a települések, amelyek nem közvetlenül vízparton fekszenek, társulhatnak másokkal egy nagy, közös csobbanásra.

Miért érdemes versenybe szállni?

 1. Hogy megmutassuk az egész országnak, hogy a Nagy Ugrás nálunk csobban a legnagyobbat és a mi folyónk, a mi partunk a legszebb!
 2. Hogy felhívjuk mindenki figyelmét arra, hogy milyen fontos élővizeink védelme!
 3. Mert benne vagyunk minden olyan bulis nyári napban, amiben szerepel a víz és a panda, és ahol rengeteg ugrásra kész emberre van szükség!

 

Kik pályázhatnak?
A pályázati lehetőség bármilyen csoport, társaság vagy intézmény számára nyitott.
Jelentkezhetnek települési önkormányzatok, intézmények, vállalatok, baráti társaságok, civil szervezetek, informális csoportok, vagy bárki, akinek fontos, hogy kedvenc folyójára vagy vizére felhívja a figyelmet.
Nem kell feltétlenül irányítószámmal rendelkezni a nevezéshez! Elég, ha sokan vagytok, kinéztetek egy partszakaszt és kitaláljátok, hogy hogyan teszitek felejthetetlenné a Nagy Ugrást!
Ti vagytok a helyi cserkészek, egy egész óvoda szülőstül, nagyszülőstül, esetleg a helyi amatőr kaszkadőrök? Nézzetek utána, hogy ugrik-e még valaki a ti településeteken, és vegyétek fel a kapcsolatot, szervezzétek az eseményeteket közösen, hogy minél nagyobbat szóljon!

Hogyan lehet pályázni?

A pályázás regisztrációhoz kötött. Az eseményregisztrációkat 2018. június 15-e éjfélig várjuk a jatek@wwf.hu e-mail címen.

A regisztrációs anyagnak tartalmaznia kell:

• a tervezett esemény pontos helyszínét a település és az érintett édesvíz megjelölésével

•egy rövid eseményleírást a programokkal (legfeljebb 2000 karakter terjedelemben)

• egy várható (tervezett) résztvevői létszámot

• egy kapcsolattartó személyt névvel, telefonszámmal, e-mail címmel

A pályázati anyag megküldésével a pályázók beleegyeznek, hogy anyagaikat a WWF Magyarország a Nagy Ugráshoz kapcsolódó, és egyéb saját kommunikációjában felhasználhatja.

Kérjük, hogy lehetőség szerint a Nagy Ugrást megszervező települések és közösségek az eseményt követően küldjenek egy 2-4 perces videóanyagot, illetve egy max. 5-8 fotóból álló képanyagot a jatek@wwf.hu e-mail címre.

Milyen eseménnyel lehet nevezni?

Bármilyen rendezvény illeszkedik a Nagy Ugrás arculatába, ami megvalósítja a következőket:

 • széleskörű lakossági bevonást eredményez
 • a folyóvizek egészségének fontosságára hívja fel a figyelmet
 • a vizesélőhelyek megőrzésére hívja fel a figyelmet
 • helyi természeti értékeket mutat be
 • szórakoztató, újszerű, rendhagyó formában hozza össze a közösségeket egy közös, természetvédelmi cél érdekében
 • helyi természetvédelmi célok beépítése a programba (pl. partmenti szemétszedés, partszakasz lekaszálása stb.)

Az értékelés szempontjai

A WWF Magyarország zsűrije a pályázati anyagok értékelésénél az alábbi tényezőket veszi figyelembe:

 • Annak megemlítése, hogy a helyszínen vagy környékén milyen helyi jelentőségű természeti értékek találhatók, valamint, hogy a pályázó hogyan hívja fel a figyelmet ezekre a természeti értékekre és megóvásuk fontosságára a Nagy Ugrás eseményen
 • Az esemény, illetve a programok újszerű megközelítése, kreatív, egyedi ötletek beépítése a programba
 • A résztvevő közösség minél szélesebb körű bevonása, aktivitásra buzdítása a Nagy Ugrás eseményen

 

 • Frissítve: 2018. június 13.