fő tartalom

Elkezdődött az EFOTT!!

Hivatalosan 16-án, azaz szerdán startol az EFOTT, a valóságban azonban már ma, a nulladik nappal elkezdődött a rendezvény. Ma délután még javában folyt a pakolás, a rendezkedés, de levegőben már érződik a fesztivál hangulat.

Aki egy hete látta a Szalki-szigetet, az ma már garantáltan rá sem ismerne. Folyamatosan érkeznek a kamionok, a teherautók, épülnek a sátrak, a színpadok. Elkezdődött hát az egyik legrégebbi és legnagyobb hallgató buli, az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója, a dunaújvárosi EFOTT Fesztivál. Érkeznek a kamionok, és ami még ennél is fontosabb, nagyjából déltől folyamatosan érkeznek a táborlakók is. A hátizsákjaikból kikandikálnak a hálózsákok, plédek és persze az egyéb fontos kellékek is. Az egyik ilyen kellék – a mai napon sajnos kötelező kellék – az esőkabát, hiszen koradélutánig esett/szemerkélt az eső. A meteorológusok szerint azonban a következő két napban talán kevesebb lesz az égi áldás. A szakemberek úgy látják, hogy nem múlik el nyomtalanul a sok leesett eső, a következő napokban folyamatosan áradni fog a Duna – hivatalos tájékoztatás szerint naponta 75 centiméterrel. Ez azonban a fesztivált – mondjuk – kevéssé fogja zavarni.
A mai naphoz hozzátartozik, hogy a szakhatóságok (rendőrség, mentők, polgári védelem, ÁNTSZ) is belakták a szigetet, illetve megkezdték folyamatos szolgálatukat. Fontos információ, hogy a mai naptól közlekedik az ún. Fesztiválbusz, ami ingyenesen szállítja a fesztivál résztvevőit a szigetre.
Ma 11 órakor indult a Lánchíd lábától az EFOTT Fesztiválhajója, a Vodafone Boat Show, amely 600 lelkes efottozót szállít le a Fesztivál helyszínére, a dunaújvárosi Szalki-szigetre. A hajón a Dumaszínházból ismert Kiss Ádám, és az EFOTT Dal, a 4éjen át(csak szabadon...) előadói, a Retro School Band szórakoztatja a közönséget. A Vodafone Boat Show és utasai körülbelül 14 órakor érkeznek meg a Fesztivál kikötőjébe.

Elkezdődött az EFOTT!!
csak szabadon...

Kapcsolódó linkek:
  • Frissítve: 2019. október 25.
  • Létrehozva: 2008. július 15.