fő tartalom

Hír

ISKOLAKEZDÉSI TÁMOGATÁS 2023.

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése a 2023. február 15-i ülésén a szociális rászorultságtól függő pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 26/2021. (VII. 15.) önkormányzati rendelet módosításával újraszabályozta az iskolakezdési támogatás igénylésének feltételeit.

A módosítással az általános iskolában és középiskolában nappali oktatásban részt vevő gyermekek családjának nyújt egyszeri 6.000. forint pénzbeli támogatást Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata.

A kérelmező családjában az egy főre jutó jövedelemhatár jelentős emelésével a rendelet kiterjeszti a jogosultak körét. A rendelet az egy főre jutó jövedelem határát a szociális vetítési alap összegének 900%-ban határozza meg, mely jelenleg 256.500. forint.

Figyelünk rá, Dunaújvárosban nem történhet ilyen

Tavaly januárban tragikus módon elhunyt egy kisfiú Budapesten egy iskolai születésnapozást követően. Kiderült, hogy mogyoró volt az ünnepi tortában, ami nagyon súlyos allergiás reakciót váltott ki a szervezetében, és ami a halálát is okozta végül. Az egész országot megrázta a hír - az állami szerepvállalás azonban elmaradt.

Tájékoztató 2023. évi őszi-téli szünidei étkeztetésről

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény 21/C. §-a, a személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti alapellátások és gyermekvédelmi szakellátások térítési díjáról és az igénylésükhöz felhasználható bizonyítékokról szóló 328/2011. (XII. 29.) Kormányrendelet 13/A. § (3) bekezdése és Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a 2023. évi szünidei gyermekétkeztetés biztosításáról szóló 575/2022. (XII. 15.) határozata alapján a 2023. évben, a szünidei gyermekétkeztetés keretében ingyenes déli meleg főétkezést biztosít a szülő vagy törvényes képviselő kérelmére a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult, valamint a hátrányos helyzetű és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő halmozottan hátrányos helyzetű általános iskolás és középfokú iskolás kiskorú gyermekek részére az alábbiak szerint:

Középpontban az energia

Dunaújváros önkormányzata idén is csatlakozott a szeptember 16 - 22. között 22. alkalommal megrendezett Európai Mobilitási Héthez. Az eseménysorozat célja idén is a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése, hosszútávú célkitűzése pedig, hogy rávegye a rendszerint autóval közlekedő polgárokat, hogy az utazáshoz fenntartható alternatív közlekedési módokat vegyenek igénybe, úgy, mint például a kerékpár; vagy a városunkban is elérhető elektromos roller, vagy tegyenek egy próbát akár gyalog.

Isten éltesse, Laci bácsi – kohómérnök-kántort köszöntöttek

A Dunaújvárosi Görögkatolikus Egyház emblematikus alakját, a Dunai Vasmű egykori kohómérnökét, dr. Mudra Lászlót köszöntötte Barta Endre alpolgármester és Szántó Péter önkormányzati képviselő. A 90. születésnapját ünneplő szépkorú felesége, Lelkes Anna társaságában fogadta a város jókívánságait. 

170 millió közvetlen EU-s forrásra pályázunk

Ha sikeresen pályázik önkormányzatunk, akkor a Weiner körút 8. társasház lakóinak élete jelentősen megváltozhat egy Európai Uniós pályázatnak köszönhetően. Egy spanyol és egy olasz várossal közösen arra pályázik most Dunaújváros, hogy egy-egy panel épületét zölddé teszi. Szó szerint.

Oldalak