fő tartalom

Város

Schneider László

Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése minden évben Dunaújváros Ifjúságáért díjat adományoz. Ez az elismerés olyan személynek vagy közösségnek adományozható, aki vagy amely városunkban az ifjúsági korosztály nevelésében és az ifjúságvédelemben kiváló munkát végzett. A díj odaítéléséről a közgyűlés dönt.

2023-ban a Dunaújváros Ifjúságáért díjra jelölést kapott Schneider László, a a „HIKARI DOJO” Harcművészeti-, Sport- és Kulturális Egyesület vezetője.

Tartalom csoport: 

Krausz István

Krausz István 1952-ben született Adonyban. Elmondása szerint a futást az ötvenes éveinek végén kezdte el, és az évek múlásával egyre nagyobb célokat és távokat tűzött ki maga elé. 2011 márciusában futotta le első tíz kilométeres versenyét Esztergomban.

Tartalom csoport: 

Quintia zenekar

Települési érték: Quintia zenekar

Kategória: kulturális örökség

A települési érték leírása: Az öt női előadóból álló zenekar 2011-ben alakult, azóta változatlan felállásban koncertezik. Számos városi rendezvényen, kiállításmegnyitón, ünnepségen muzsikáltak, emelve az események rangját. A Quintia zenekar tagjai: Beke Beáta gitártanár, Kurina Laura csellóművész, Németh Irma énektanár, Péter Kata énekes-karvezető, Pacsai Mária énektanár. Mind az öt muzsikus városunkban él és tevékenykedik.

Tartalom csoport: 

Kurucz Gergely

Kurucz Gergely városunkban született, majd általános- és középiskoláját is itt végezte: a Móricz Zsigmond Általános iskola után a Rudas Közgazdasági Szakközépiskolában tanult. Ezt követően az ELTE Tanárképző Főiskolai Kar könyvtár-magyar szakának elvégzése után az ELTE Bölcsészettudományi Karán szerzett magyar szakos tanári diplomát.

1997 és 2007 között Budapesten tanított,  majd visszatért hőn szeretett középiskolájába: 2007 óta a magyar irodalom szeretetére neveli a Rudas iskola diákjait.

Tartalom csoport: 

Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet Dunaújváros Belgyógyászati Összevont Osztály kollektívája

Az osztály a kórház legfőbb fekvőbeteg-ellátó szárnyát felölelő szervezeti egység, ahol az általános belgyógyászati betegségek kezelésén túl, a belgyógyászat több különböző szakterületén is folyik gyógyító tevékenység.

A gyógyító, ápolói munkában 80 jól képzett dolgozó vesz részt, közülük 17 orvos, 59 szakdolgozó és 4 adminisztrátor, akik magas szinten, lelkiismeretesen végzik szakmai munkájukat nap, mint nap. Az intézmény legnagyobb méretű osztálya az ágyszám, az ellátottak és a dolgozói létszám alapján is.

Tartalom csoport: 

Králik Gyula

Králik Gyula 1950-ben született Pécsett, de a városépítés kezdete, 1952 óta városunk lakója – szülei is a város építői voltak településünk születésének hőskorszakában.

Králik Gyula egyidős a várossal és a Vasművel, és egész életében minden szál a városhoz és a Vasműhöz kötötte és köti.

Tartalom csoport: 

Oldalak