fő tartalom

Dunaújváros bronz városmakettje

Támogatók:


CORNER Trade Kft.

Középvállalkozói kategóriában a CORNER Trade Kft. kapott elismerést, amelyet Grábics Gábor, a cég képviselője vehetett át. A cégcsoport az elmúlt két évtizedben számos szolgáltatást és vállalkozást épített ki városi és országos szinten is egyaránt. A történet egy kis édességboltból nőtte ki magát, majd indult az első pénzváltó, dohánybolt, borszaküzlet és ebből adta magát a kávézóvá és étteremmé válás. Jelenleg tizenöt városban tizenhét pénzváltó és tíz zálogház üzemel a cég égisze alatt és csaknem 150 embert foglalkoztatnak. Emellett személyszállítás, ingatlan befektetés/bérbeadás és könyvelés is szerepel a portfóliójukban. Nagy hangsúlyt fektetnek a nehéz helyzetben lévők segítésére

A Klub Hotel***

A fővárostól 70 km-re délre, a Duna partján fekvő Dunaújváros belvárosában helyezkedik el. A szálloda 50 szobával rendelkezik, ezek között megtalálható 2 db kislakosztály, 4 db nagylakosztály, 16 db apartman, valamint 28 db standard szoba. A hotel egész területén ingyenes Wifi elérhetőség van a Vendégek részére, emellett ingyenes parkolás lehetőséget biztosít részükre saját, zárt parkolójában. A szálloda kiváló különböző konferenciák, rendezvények helyszínéül, mivel több terem is a rendelkezésre áll. A konferenciaterem több, mint 100 fő befogadására alkalmas, emellett megtalálható még kisterem 20 főre, különterem 25 főre, valamint borozó (exkluzív terem) 20 főre. Kikapcsolódási lehetőségként a hotel több szolgáltatást is kínál a Vendégeknek. A szállóvendégek részére ingyenesen biztosított a biliárdterem valamint a csocsó használata. A szálloda saját wellness részleggel rendelkezik, ahol megtalálható medence, jakuzzi, sószoba valamint infra- és finn-szauna.


Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara

A Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara 1995-ben alakult meg a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Dunaújváros Városi Kamarájaként, majd 2000-ben önálló, az ország három nem megyeszékhely megyei jogú városi kamarája egyikeként hoztak létre.

A városi kamara megalakulása óta elsődleges feladatának tekinti a kistérség gazdasági fejlődésének elősegítését a rendelkezésére álló eszközökkel. Ezen törekvésében, illetve a kamarai feladatok ellátásában segíti a helyi vállalkozások országosan magas szervezettsége, tehát a dunaújvárosi vállalkozások számához mérten magas az önkéntes kamarai tagok száma. Körükben minden nagyvállalkozás, valamint számos meghatározó kis- és középvállalkozás képviselteti magát. A városi kamara jó kapcsolatot ápol a kistérség önkormányzataival, hivatalaival, intézményeivel, a Dunaújvárosi Egyetemmel, a szakmai és civil szervezetekkel, ezt az alapítás óta eltelt időben számos közös projekt, program igazolja.

A területi kamarák – így a dunaújvárosi kamara is – köztestületként számos közfeladatot lát el: tanácsadást nyújt gazdasági, pénzügyi, adózási kérdésekben, Széchenyi Hitelkártya ügyintézéssel segíti a vállalkozások forrásszerzését, szakképzési területen széles körű feladatrendszert lát el, mesterképzést és vizsgát szervez, elvégzi a vállalkozások kamarai regisztrációját, ill. az építőipari vállalkozások regisztrációját, intézi a származási igazolások kiadását, tájékoztatást nyújt egyéni vállalkozás létrehozásához. A városi kamara ezen feladatok ellátásán túl rendezvények, fórumok, konferenciák megtartásával, tájékoztató kiadványok, cikkek megjelentetésével, rendszeresen frissített honlapjával, elektronikus hírleveleivel, közösségi oldalaival támogatja a helyi vállalkozások sikerességét segítő információk eljuttatását az érintettekhez.

Az országos kamarai rendszer kiemelt tevékenysége a hazai és nemzetközi üzleti kapcsolatok erősítése. Ezeken a területeken is szerepet vállal a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara, ez elsősorban az információk, kapcsolati, üzleti lehetőségek, az országos kamarai rendszer által végzett szolgáltatások közvetítése során valósul meg.
Bővebb információk, testület, munkatársak, elérhetőségek a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara honlapján (dkik.hu).


DSTV Dunaújváros Televízió

„2005 óta hitelesen”

A DSTV Dunaújváros Televízió városunk legrégebbi, folyamatosan működő műsorszolgáltatója. 2005-től több változáson, állandó korszerűsítésen ment keresztül, mind az adás és az eszközök tekintetében. A DSTV vezetése mindig törekedett arra, hogy a műsorok minden korosztályt kiszolgáljanak, ennek érdekében pedig tematikus magazinokat állítottak össze – ez a koncepció a mai napig fennáll.

A DSTV első számú műsora a Híradó, amely minden hétköznap friss, aktuális anyagokat tartalmaz, ezzel tájékoztatva a közvéleményt a város legfontosabb történéseiről. A sport egyik fővárosaként kiemelt figyelmet kap a sportmagazin, valamint a kultúra platformja, illetve a közéleti magazin. Ezek mellett a stáb arra törekszik, hogy minél több, színesebb műsor kerüljön a palettára, mind a fiatalok, mind az idősek tájékoztatására, szórakoztatására.

Hisszük, hogy a helyi televízió létezése elengedhetetlen, hiszen legfontosabb feladatunk, hogy megörökítsük a meghatározó eseményeket, amelyek Dunaújvárosban, a dunaújvárosiakkal történnek. Évek, évtizedek múlva büszkén kereshetjük, nézhetjük vissza a ma lencsevégre kapott, kamerára vett momentumokat, amelyeket a DSTV gondosan raktároz.

Fontos kiemelni, hogy birtokunkban a város építésétől kezdve találhatók anyagok, legyen szó akár a helyi kulturális rendezvényekről, sporteseményekről, de Dunaújváros nevezetes parkjainak, utcáinak képeit is őrizzük az előző évszázadból. Úgy gondoljuk, hogy ezek az emlékek jelentik a legnagyobb kincset a dunaújvárosi polgárok számára. Ezeket a felvételeket archívumban tároljuk.

Lehetőségeink szerint részt kívánunk venni a helyi események, művészek, egyesületek támogatásában is, a dunaújvárosi programokon rendszerint megtalálhatnak bennünket a városlakók.

Büszkék vagyunk arra, hogy a városmakett elkészítéséhez hozzájárulhattunk, a fázisokat pedig nyomon követhettük, dokumentálhattuk. Örömteli számunkra, hogy a DSTV Dunaújváros Televízió is helyet kapott a város fennállásának 70. évfordulójára született alkotáson.

A DSTV Dunaújváros Televízió stábjának nevében minden helyinek szép napot, a városunkba látogatóknak pedig kellemes időtöltést kívánok településünkön! Vigyázzanak magukra!

Varga Richárd
ügyvezető


Dunaújvárosi Egyetem

Önálló egyetem, korszerű működés

2000-ben, amikor önálló felsőoktatási intézménnyé váltunk, határozott elképzelésünk volt arról, hogy miként váljunk Dunaújváros és a régió szellemi innovációs központjává. Képzési és kutatási területeink bővítését e cél szolgálatába állítottuk, létrehoztuk korszerű intézményünket, amely 2016 óta Alkalmazott Tudományok Egyetemeként működik.

Küldetés

A Dunaújvárosi Egyetem egyik fő küldetése, hogy a műszaki-, és informatikai tudományágak, valamint a hozzájuk kapcsolódó kutatások területén az országban és nemzetközileg is egyaránt vonzó, biztos szakmai tudást adó egyetem legyen. Legalább ennyire fontos pozícióink megőrzése a gazdaságtudományok, a társadalomtudomány és a pedagógusképzés területein is. Jelenleg 8 Bsc/BA alapszak és 5 felsőoktatási szakképzési szak, 2 mesterképzési szak, továbbá 17 szakirányú továbbképzés található az Egyetem képzési palettáján.

Nemzetközi kapcsolatok

A Dunaújvárosi Egyetem nemzetközi felsőoktatási intézmény. A 2006/07-es tanévben kezdtük meg nemzetközi kapcsolatainak és képzéseinek kiépítését, ekkor indítottuk el első angol nyelvű okleveles képzési programunkat.

Mára hat alapszakon és két mesterszakon fogadjuk az angol nyelven tanulni vágyó fiatalokat a világ minden tájáról. Külföldi hallgatóink a világ közel 40 országából érkeznek egyetemünkre. A Stipendium Hungaricum Ösztöndíjprogramban annak indulása óta részt veszünk fogadó egyetemként, ösztöndíjas hallgatóink száma évről évre emelkedik.

A Dunaújvárosi Egyetem számos Európán belüli és kívüli felsőoktatási intézménnyel kötött együttműködési megállapodást az Erasmus+ program keretében, lehetővé téve ezzel hallgatóink számára, hogy egy vagy két féléven keresztül külföldön is végezhessenek ösztöndíjjal támogatott tanulmányokat. Ezzel párhuzamosan egyetemünk évek óta egyre népszerűbb a mobilitási programok keretei között hozzánk részképzésre érkező egyetemisták körében.

Folyamatos fejlődés

Az elmúlt tíz évben, a közel tízmilliárdos fejlesztésnek köszönhetően nemzetközi színvonalú campust építettünk: belvárosi főépületünkkel és szomszédos kollégiumainkkal valóságos körgyűrűt alkotnak létesítményeink. Színvonalas kollégiumainkban ma már valamennyi szállást igénylő elsőéves hallgatónknak - az egyetemi belső informatikai hálózatra, internet-csatlakozásra és kábeltelevíziózásra is lehetőséget adó, fürdőszobás lakóegységekben - szállást tudunk biztosítani. A szobákban hűtőszekrény, az emeleteken korszerűen felszerelt konyhák és mosókonyhák teljes komfortot biztosítanak számukra. Szobáink a nemzetközi Youth Hostel hálózat kínálatában is szerepelnek.

A modellváltásnak köszönhetően új kapuk nyíltak meg az egyetem előtt. Az elmúlt években számos vállalattal kötött az intézmény együttműködési megállapodást, a paksi atomerőmű beruházásnál is kiemelt szereplő lett az egyetem. Ehhez kapcsolódik egyik új tevékenységünk: a nukleáris ipar számára létrehozni egy szervezőentitást Dunaújvárosban. Minden abba az irányba mutat, hogy gyakorlat­orientált, üzemeltetésben és működtetésben jártas, kellő tudással rendelkező hallgatók kerüljenek ki intézményünkből a nukleáris ipar számára.

Egyetemünk modellváltásával egy időben megvalósulhatott a Bánki Donát Technikum szervezetünkbe történő integrációja is. A középiskolás fiataloknak komoly lehetőségeket teremt ez a változás, hiszen különleges szakmai életpályát tudunk nyújtani számukra, és kiemelten támogathatjuk egyetemi továbbtanulásukat. Az a célunk, hogy szinergikus együttélés-együttműködés alakuljon ki az intézményen belül a szakképzés, a felsőoktatás és saját cégünk, az Ecotech Nonprofit Zrt. által nyújtott felnőttképzés között. A tervezett Képzési Életpályamenedzsment Programunk ezen törekvéseinket szolgálja.

ÉLJ - TANULJ - SZÓRAKOZZ

A szabadidő kulturált eltöltésére korszerű könyvtár, konferenciaterem, Diákcentrum, a fitnesz centrumot is magába foglaló Campus Klub, Sport- és Rendezvénycsarnok, valamint szabadtéri sportpályák állnak az egyetemi polgárok rendelkezésre. Minden egy helyen, a belváros szívében!

Intézménytörténet

Az intézmény főépületét Malomsoki József tervezte - valamint a 2006-ban 50 éves érettségi találkozón itt járt egyik első végzős osztály egyhangú állítása szerint dr. Avas Mihály, az épületben 1953-tól működő középfokú Kerpely Antal Kohászati Technikum első igazgatója - tervei alapján 1951 és 1953 között, szocreál stílusban épült.

Az intézmény jogelőd elnevezései

1962 - 1969 Felsőfokú Kohóipari Technikum (FKT)
1969 - 1990 (miskolci) Nehézipari Műszaki Egyetem Kohó és Fémipari egyetemi Kara (NME KFFK)
1990 - 2000 Miskolci Egyetem Dunaújvárosi Főiskolai Kara (ME DFK)
2000. január 1-től Dunaújvárosi Főiskola (DF) / College of Dunaújváros
2016. január 1-től Dunaújvárosi Egyetem (DUE) / University of Dunaújváros


Kemi-Ker Kft.

Bemutatkozó

Harminc. Ahogy gombócból is impozáns, úgy a mi életünkben is számottevő az elmúlt több mint negyed évszázad. Harminc év. Ennyi idő telt el azóta, hogy a sokak számára ismerősen csengő Kemikál mintaboltját megnyitottuk szülővárosunkban, Dunaföldváron, hogy olyan, a háztartásban is szükséges építési segédanyagokkal lássuk el a lakosságot majd a szakmát, amelyek immár helyben elérhetőek, széles választékot nyújtanak és nem kell értük felesleges kilométereket utazni.

A Kemi-Ker Kft. dunaföldvári és dunaújvárosi telephelyein akár raktárkészletről, akár egyedi megrendeléssel, gyors szállítási határidővel rendelhetőek meg a házépítéshez, felújításhoz, általános karbantartáshoz szükséges építő-, és építési segédanyagok, festékek, térkövek, vakolatok, gipszkartonok, hőszigetelő anyagok, homlokzati hőszigetelő-rendszerek, vízszigeteléshez szükséges termékek, hideg- és melegburkolási segédanyagok.

Szerencsések vagyunk. Nemcsak azért, mert a néhány négyzetméteres dunaföldvári üzletből napjainkra egy 250 m2-es eladótérrel és 700 m2-es raktárral rendelkező, az építőanyagok teljes skáláját biztosító üzletben állhatunk vásárlóink rendelkezésére nap, mint nap, hanem mert dunaföldvári üzletünk mellett az elmúlt évek során – kollégáink szakértelmének és vevőink bizalmának köszönhetően – megnyithattuk és sikerre vihettük ugyanezen tevékenységünket Dunaújvárosban is.

Az M6-os autópályáról is könnyen és gyorsan megközelíthető dunaújvárosi üzletünket a vevői és beszállítói igényekhez mérten úgy alakítottuk ki, hogy a 600 m2-es üzlethelyiségben, valamint a 3000 m2-es raktárhelyiségben a legkeresettebb termékek azonnal, készletről megvásárolhatóak és elszállíthatóak legyenek. Igaz ez mindkét üzletünkre, hiszen a termékskála minden építői igényt kielégít, és a helyszíni vásárlás mellett a rendelkezésünkre álló logisztikai háttérnek köszönhetően szívesen szállítunk egyedi megrendelésekre is.

A nagyszerűség nem abban rejlik, hogy mi mit állítunk magunkról. A bizalom, a vevői megelégedettség, a magánvásárlók és építőipari szakemberek visszajelzése, a vevőink, partnereink dunaföldvári és dunaújvárosi üzleteinkbe történő vissza-visszatérése, a rendszeres gyártói termékbemutató rendezvényeink népszerűsége számunkra nemcsak jóleső érzés, de igazolása is annak, hogy megéri minden reggel felkelnünk, új ötletekkel, innovációs megoldásainkkal és odaadó munkánkkal mind a magunk, mind pedig ügyfeleink számára értéket teremtenünk.


STEEL-TREND Kft.

A vállalkozás 2O18 óta foglalkozik acélszerkezet gyártással szereléssel jelenlegi formában. Daru és bakdaru gyártással szereléssel, karbantartással. A szakmai vezetés tapasztalata közel harminc éves.

Jelenleg 35 fővel igyekszünk a piaci igényeket kielégíteni, partnereink révén igény szerint ez 50-60 fővel bővíthető A megrendelői igényeket figyelembe véve koordináljuk az általunk elvállalt feladatokat, amelyhez szükség szerint alvállalkozók munkáját is igénybe vesszük.

Főbb partnereink között szerepel a Hankook Tire Kft az ISD Kokszoló Kft a SAMSUNG Magyarország Kft, a Strabag MML Kft. a Ferrobeton Kft és a Dunakeszi járműjavító Kft.

Cégünk kiemelkedően fontosnak tartja a színvonalas munkavégzést a hosszú távú együttműködés kialakítását, valamint a hatékonyságot. Emellett a legoptimálisabb megoldást kínáljuk partnereink részére.


Timpanon P + P Építő, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft

A cég alapító tagjai (tulajdonosai) 8-8 évet dolgoztak építésvezetőként a VIZÉP Dunaújvárosi Főépítésvezetőségén, ahol kiterjedt kapcsolatrendszerre és széles körű szakmai tapasztalatra tettek szert.

A Vízügyi Építő Vállalattal 1984-1992 között folyamatosan részt vettek a DUNAFERR Rt. összes nagy beruházásában, valamint a környékbeli nagyobb építkezéseken. • Vállalkozóként 1992-1994-ig a legkülönbözőbb területeken karbantartási, üzemfenntartási és beruházási feladatokat végeztek. 1994-ben alapították első közös vállalkozásukat, melynek piacait és kialakult vevőkörét az 1997 márciusában megalakult Timpanon P + P Kft vette át.

A vállalkozás az elmúlt 20 évben töretlenül fejlődött, piacait megtartotta és a változásokat figyelembe véve újabbakat is szerzett. Folyamatosan fejlesztjük és modernizáljuk termelő- és állóeszközeinket.

A technikai háttér fejlesztésén kívül nagy hangsúlyt fordítunk a minőség javítására és folyamatos fenntartására, ezért a Vállalkozás MSZ EN ISO 9001:2009 minőségirányítási és MSZ EN ISO 14001:2005 környezetközpontú irányítási rendszerrel rendelkezik.


  • Frissítve: 2021. október 25.
  • Létrehozva: 2020. október 12.