fő tartalom

Távhő

DVCSH Kft. – Global Faktor Zrt. – Global Mediátor Kft.

A napokban a DVCSH Kft. több volt fogyasztója kapott fenyegető levelet a Global Mediator Zrt.-től.
 
A levélben a cég elmaradt távhő illetve víz és csatorna számlák befizetését követeli, perrel, végrehajtással fenyegetőzik. A legtöbb fogyasztóban két kérdés merül fel, ezekre adunk most választ:
 

Felszámolás alatt a DVCSH Kft. – Február 21-ig lehet bejelenteni a hitelezői igényeket, vagyis jelezni a felszámoló felé, ha valakinek tartozik a cég

A Székesfehérvári Törvényszék 2023.01.12-én közzétette a Cégközlönyben a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- Hőszolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (DVCSH Kft.) felszámolásának elrendelését.

A végzés alapján a hitelezői igényeket a közzétételtől számított 40 napon belül, azaz 2023.02.21-ig kell bejelenteni a felszámolónak.

Tájékoztató a lakossági árú távhő igénybevételéről

Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése 2022. novemberi rendes ülésén módosította a távhőrendeletet. Ennek köszönhetően azok az üzletek, amik lakóházakban, vagy lakóházak aljában működnek lehetőséget kaptak, hogy a jövőben lakossági árú távhőt fizessenek.

A DVG Zrt. már korábban elkezdte ezeknek a vállalkozóknak a tájékoztatását, a közgyűlés döntése után pedig az utolsó akadály is elhárult az elől, hogy ezeknek a vállalkozásoknak ne kelljen a tizenkétszeresére növekedett távhőárat fizetniük.

A szabályozás értelmében a lakossági díjszabásra az a vállalkozó, cég, egyesület vagy közület jogosult, aki:

  • saját tulajdonú, lakóépületben lévő ingatlan székhellyel végez vállalkozó tevékenységet
  • bérli a lakóépületben lévő ingatlant, de a számla a tulajdonos nevére szól, nem a vállalkozóéra

Az igényléshez szükséges teendők a melléklet nyilatkozatban találhatók. A beérkezett nyilatkozatok feldolgozása után a DVG Zrt. a már korábban kiállított számlákat javítja és a lakossági díjszabás alapján új számlát állít ki.

Az igényeket

  • postai úton a 2401 Dunaújváros, Pf.:136-os címen,
  • e-mailben a tavho.szamlazas@dvgzrt.hu címen,
  • vagy személyesen a 2400 Dunaújváros, Vasmű út 10/A alatt található ügyfélszolgálati irodánkban fogadjuk.

 

Október 15-én indul a távfűtési szezon – a távhő termelő és szolgáltató is a DVG Zrt.

Egy fűtési szezonon már túl van a DVG Zrt. Kalandos volt az indulás, hiszen a Pomázi-cégcsoport által működésképtelenné tett erőműveket újra üzembe kellett helyezni, amit rekordgyorsasággal végzett el a DVG Zrt. A szakemberek az első év során számos tapasztalatot szereztek, amivel tovább tudják javítani a szolgáltatás színvonalát.

A nyáron egyebek mellett komoly karbantartási munkálatokat végeztek, hogy a távhő termelése és szolgáltatása még jobb minőségben biztosított legyen a dunaújvárosiaknak.  

Tévhitek sora tisztázódik a távhőszolgáltatás körül

Az elmúlt időszakban rengeteg fals információ látott napvilágot a távhőszolgáltatást illetően, amelyből az egyik, ha nem a legfontosabb a legutóbbi rendes közgyűlésen tisztázódott, ugyanis a dunaújvárosi Fidesz is elismerte: Dunaújvárosban a DVG Zrt. a távhőszolgáltató és az érintett lakosoknak a DVG felé kell fizetniük.

Már igényelhető a pótfűtés

A DVG Zrt. távhőszolgáltatási szerződéseinek Általános Szerződési Feltételei szerint a pótfűtést a Felhasználó vagy képviselője külön írásbeli kérése alapján, elegendő igény esetén a DVG Zrt. biztosítja, amennyiben azt a Felhasználó legalább 3 napon keresztül folyamatosan igénybe veszi, és azt az esedékesség előtt 36 órával bejelenti.

A pótfűtési időszak alatt minden évben a szeptember 15. – október 15. között, illetve április 15. – május 15. közötti időszak értendő. A Felhasználó rendelkezése hiányában pótfűtésre nem kerül sor.

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a távhőszolgáltatásról, a lakossági távhőszolgáltatás díjalkalmazásának feltételeiről szóló 24/ 2021. (VI. 28.) számú önkormányzati rendelete 8. § (3) bekezdés értelmében a távhőszolgáltatónak abban az esetben kell távfűtést biztosítani amennyiben a napi átlaghőmérséklet 10 °C alá csökken, vagy két egymást követő napon át várhatóan 12 °C alatt marad. Utóbbi hőmérsékleti feltételek hiánya esetén a DVG Zrt.-nek a távhőtermelő létesítményeket le kell állítania.

Kérjük, hogy amennyiben a pótfűtési időszakban, tehát 2022. szeptember 15. után, de október 15. előtt távfűtésre tart igényt, kérését szíveskedjen a tavho.muszaki@dvgzrt.hu e-mail címre vagy postai úton a DVG Zrt. Titkárságára (2400 Dunaújváros, Kenyérgyári út 1.) eljuttatni.

A DVCSH oldalán a dunaújvárosi Fidesz

A Fidesz eddig hallgatott, ám dr. Mészáros Lajos most nyíltan a DVCSH mellé állt a fideszes holdudvar által szervezett lakossági fórumon, amely színpadot állított a cég megtévesztő tevékenységének.

A fórumot követően a képviselő a közösségi oldalán is megerősítette a DVCSH hazugságait – erre reagált a város önkormányzata.

Rendkívüli bejelentés a DVG elszámoló számláiról

Hétfőre Pintér Tamás polgármester összehívta a képviselőtestület rendkívüli ülését, hogy arról dönthessenek, hogy a DVCSH-nak áldozatul esett lakosoknak ne kelljen befizetniük az elmaradt költségosztás miatti többletet, akik pedig befizették, azoknak jóváírásra kerül a következő számlákban.

– Tesszük mindezt azért, hogy ne a lakóknak kelljen megfizetniük a DVCSH etikátlan és törvénytelen viselkedésének következményeit. Mi pedig mindezek mellett természetesen minden polgári és büntetőjogi lépést meg fogunk tenni a DVCSH Kft.-vel szemben. Azoknak tehát, akiknek a lakásában költségosztó van felszerelve és az elszámoló számla alapján fizetniük kellene a DVG a következő hetekben ezt az összeget jóvá fogja írni. Ez több tízezer fogyasztót érint, ezért a türelmüket kérem a munka befejezéséig.  –fogalmazott.

A teljes videót alább tekinthetik meg.

Oldalak