fő tartalom

Példaképek lehetnek a következő nemzedék számára

Hírkép: Példaképek lehetnek a következő nemzedék számára

Apáczai Csere János születésének évfordulóján, június 10-én Pintér Tamás polgármester és Barta Endre alpolgármester közösen átadták a pedagógus díjakat a Városházán. Olyan emberek vehették át a díjakat, akik dunaújvárosiak generációit nevelték, oktatták. Az általános- és középiskolai tanárok mellett több óvodapedagógus is elismerésben részesült.

Az esemény Futó Gábor és Futó-Mészáros Krisztina rövid műsorával kezdődött: Ady Endre és József Attila költeményeinek megzenésített verseiből álló összeállítással varázsolták el a közönséget. A folytatásban Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester köszöntötte a díjazottakat.

Köszöntőjében egyebek mellett arról is beszélt, hogy a mai világban a pedagógus egyre nagyobb érték, a jó pedagógus pedig óriási kincs. A város oktató-nevelői pedig példaképek lehetnek  a felnövő nemzedék számára.

– Azt gondolom, az a generáció, aki most felnő, mondjuk ki: nekik sem egyszerű. Önök azok, akik azt a bizonyos mankót tartják a számukra a szülők mellett, a szülőkkel együtt. Hálás szívvel köszönünk minden energiát. Biztos vagyok abban, hogy Önökre évtizedek múlva is emlékezni fognak.

Hiszem azt, hogy nekünk abban van felelősségünk, hogy 10-20-30 év múlva is tudjunk akár pályakezdő pedagógusokat ösztönözni, hogy igenis válasszák a tanári pályát. Mi ezen leszünk. Önöknek pedig nagyon köszönünk mindent. – fogalmazott az alpolgármester, majd Pintér Tamással közösen átadták a pedagógus díjakat.

 

Példaképek lehetnek a következő nemzedék számára

Példaképek lehetnek a következő nemzedék számára

 

Dunaújváros érdemes pedagógusai

Ezt az elismerést a legalább húsz éve a pályán lévő, lelkiismeretesen dolgozó pedagógus kaphatja. Az idei évben Dunaújváros Érdemes Pedagógusa Díjban részesült Horváth Éva,  aki 41 éve van a pedagógus pályán - ebből 40 évet az Arany János Általános Iskolában tanított. Az intézmény arculatának, hírnevének egyik legmeghatározóbb eleme 36 éve az emelt szintű rajz tagozat, amelynek Horváth Éva tanárnő a kezdetektől tevékeny mozgatórugója. Mélységesen elkötelezett a pedagógusok és a pedagógus pálya mellett. Közéleti tevékenységét az iskolában és a környező településeken is ismerik, elismerik.

 

Példaképek lehetnek a következő nemzedék számára

 

Szintén ezt az elismerést vehette át Pók-Németh Katalin, a Vasvári Pál Általános Iskola intézményvezető helyettese. 2012 óta tanít az intézményben, 40 éve van a pedagógus pályán. Generációkat nevelt a kézilabda, a sport szeretetére. Kivételes munkabírású, fáradhatatlan ember, mai napig nem létezik számára megoldhatatlan feladat sem szakmailag, sem pedagógiai tekintetben. Lelkesedése és töretlen optimizmusa követendő példa mindenki számára.

 

Példaképek lehetnek a következő nemzedék számára

 

Dunaújváros Oktatásügyéért Díj

Ez az elismerés azoknak a pedagógusoknak adományozható, akik legalább 20 éve kiemelkedő oktató – nevelő vagy segítő munkát végeztek. A díjazott személyére az oktatási-nevelési intézmények dolgozói, a tantestületek és a közgyűlés tagjai tehetnek javaslatot. A díj odaítéléséről a közgyűlés dönt.

Az idei évben ezt a jutalmat Pálné Kellner Márta, a Dózsa György Általános Iskola pedagógusa, Szalai Ildikó, a Móricz Zsigmond Általános Iskola mesterpedagógusa, Tóth Géza, a Vasvári Pál Általános Iskola tanára, Chrenóczy-Nagy Attiláné, az Eszterlánc Tagóvoda óvodapedagógusa és Gyenes Józsefné, a Dunaújvárosi Óvoda vezetője érdemelte ki. Mindannyian kiemelkedő, példamutató szakmai tevékenységet végeztek az oktatás területén.

 

Példaképek lehetnek a következő nemzedék számára

Példaképek lehetnek a következő nemzedék számára

 

Példaképek lehetnek a következő nemzedék számára

Példaképek lehetnek a következő nemzedék számára

Példaképek lehetnek a következő nemzedék számára

 

Pedagógus Életpályáért Emlékérem díj 

A Pedagógus Életpályáért Emlékérem Díj minden olyan dunaújvárosi oktatási intézményből nyugállományba vonuló pedagógusnak adományozható, aki az oktató – nevelő munkában legalább 30 éven át eredményesen tevékenykedett. A díjazott személyére az oktatási-nevelési intézmények dolgozói, a tantestületek és a közgyűlés tagjai tehetnek javaslatot. A díj odaítéléséről a közgyűlés dönt. Ezt az elismerést idén 19 pedagógus vehette át.

Az eseményen Szántó Péter, az Oktatási, Kulturális és Társadalmi Kapcsolati Bizottság elnöke mondott pohárköszöntőt. A bizottsági elnök meglepetéssel készült: egy nyugalmazott pedagógus, Marosi László versét, A legszebb feladat című költeményt olvasta föl a vendégeknek – így méltatva a díjazottak évtizedes elhivatottságát a pedagóguspályán, áldozatvállalását az oktatás-nevelés terén.

 

Példaképek lehetnek a következő nemzedék számára

 

 

A díjazottakról itt olvashatnak bővebben:  https://dunaujvaros.hu/elismeresek

A díjátadó galériáját itt tekinthetik meg: https://dunaujvaros.hu/pedagogus_dijatado_2022

 

 

  • Létrehozva: 2022. június 13.