Események, programok

Gombos István paksi kiállítása

Hírkép: Gombos István paksi kiállítása

Szeretettel várják az érdeklődőket Gombos István Ferenczy Noémi-díjas ötvös- iparművész kisplasztikai kiállításának megnyitójára 2019. március elsején 17 órakor a paksi Csengey Dénes Kulturális Központban. További részletek a plakáton!

2019. február 19.

Aromaterápia a mindennapjainkban I. – új ismeretterjesztő előadássorozatunk első előadása

Hírkép: Aromaterápia a mindennapjainkban I. – új ismeretterjesztő előadássorozatunk első előadása

Aromaterápia mindennapjainkban, avagy hogyan védekezzünk a vírusok és baktériumok ellen természetes úton? Napjainkban egyre jobban előtérbe került hogyan lehetne természetes megoldásokkal védekeznünk a vírusok, baktériumok ellen. Téli időszakban előfordul torokfájdalom, nátha, köhögés, légúti probléma, láz, influenza stb.. Erre a legjobb megoldás a tiszta esszenciák használata. Olyan terápiás olajokkal lehet megismerkedni, kipróbálni amikről talán eddig nem is gondoltuk, hogy milyen javulást eredményez. Legfontosabb az immunerősítés, megelőzés amit szintén tudunk kezelni. Mindezt egy négy gyermeket nevelő, aromaterápiában jártas édesapa foglalja össze, akik rengeteg saját tapasztalatot szerezett feleségével családjukban is. Lehetőség van kipróbálni, kóstolni, szaglászni az esszenciákat. Mindenkit nagy szeretettel várunk febuár 8-án 17 órakor egy kötetlen beszélgetésre, illatolásra az MMK földszinti színháztermében.

2019. február 6.

A RUBICON TÖRTÉNELMI FOLYÓIRAT BEMUTATKOZÓ ESTJE

Hírkép: A RUBICON TÖRTÉNELMI FOLYÓIRAT BEMUTATKOZÓ ESTJE

Az Intercisa Múzeum szeretettel vár minden érdeklődőt A RUBICON TÖRTÉNELMI FOLYÓIRAT BEMUTATKOZÓ ESTJÉRE. A folyóiratot bemutatja RÁCZ ÁRPÁD főszerkesztő - 2019. FEBRUÁR 14. csütörtök, 17:00 óra - Helyszín: 2400 Dunaújváros, Városháza tér 4. Intercisa Múzeum II. emeleti előadóterem. Az Intercisa Múzeum és a Dunaújvárosi Hírlap közreműködésével bemutatkozik a Rubicon országos magazin. A tematikus szerkesztésű szakmai folyóirat szerzői az éppen feldolgozott téma történész szakértői. Tematikai skálája magában foglalja az egyetemes és a magyar történelmet az őskortól napjainkig. Rácz Árpád a magazin főszerkesztője, a történelmi ismeretterjesztő lap bemutatása után ajándék példányokat ajánl fel az előadás résztvevőinek. Részvétel: ingyenes.

 

2019. február 5.

MMK - februári programok

Hírkép: MMK - februári programok

A februári hónapban is számos érdekes és színvonalas programmal várja az érdeklődőket az MMK! Részletek a plakáton!

2019. február 4.

Tavaszváró program a játszótéren

Hírkép: Tavaszváró program a játszótéren

2019. február 08-án farsangi álarckészítésre,míg február 09-én farsangi jelmez mulatságra invitálják az érdeklődőket a Máltai játszótérre! Részletek a plakáton!

2019. február 4.

Gombos István kisplasztikai kiállítása

Hírkép: Gombos István kisplasztikai kiállítása

Szeretettel invitálnak minden érdeklődőt Gombos István Ferenczy Noémi-díjas ötvös- iparművész kisplasztikai kiállításának megnyitójára 2019. február 08-án, pénteken 14 órakor. A Pannon Oktatási Központ Gimnáziumban szervezett ünnepséget Cserna Gábor polgármester úr nyitja meg, valamint Borgulya Zoltán igazgató úr mond köszöntőt, közreműködnek az iskola diákjai.

2019. január 29.

D-terv – a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója Dunaújvárosról

Hírkép: D-terv – a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója Dunaújvárosról
D-terv – a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója Dunaújvárosról
Kortárs Művészeti Intézet – Dunaújváros (ICA-D)
2019. január 18. - március 29.
A „D-terv”: pillantás egy városra, annak múltjára, jelenére, jövőjére. Letapogatás, kutatás, újratervezés. A város nyomainak, hangjainak, képeinek olvasása, nyomhagyás, séta. Egy különleges, relatíve „új”, az 1950-es években szinte a semmiből, egy ideológiából ki-és felhúzott város, vagy inkább utópia létmódjának, jeleinek körüljárása. Fejlesztések és variációk egy motívumra, kimozdítások, újraírások, élvezetek. Egy másik topográfia.
 A „D-terv” a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója nyolc hónapos, előadásokat, és terepmunkát is magába foglaló kutatási projektjének eredménye.
2019. január 10.

Rómából Dunaújvárosba - SZERB ANTAL EST Prieger Zsolttal és vendégeivel

Hírkép: Rómából Dunaújvárosba - SZERB ANTAL EST Prieger Zsolttal és vendégeivel

Prieger Zsolt Szerb Antal-estje. A vendégek között üdvözölhetjük Nagy Ákos dunaújvárosi születésű zeneszerzőt és Hámori Gabriella színésznőt. Szeretettel várunk minden érdeklődőt január 24-én, csütörtökön 17 órakor a Felnőttkönyvtárba.  Forrás

2019. január 10.

PAPÍRSZÍNHÁZ a Gyermekkönyvtárban!

Hírkép: PAPÍRSZÍNHÁZ a Gyermekkönyvtárban!

Szeretettel várjuk a 6-99 éves korosztályt január 17-én (csütörtökön) 16 órakor a Gyermekkönyvtárba a Csizmás kandúr című papírszínházas, interaktív mesedélutánunkra! "Kedves gazdám! (...) Csináltass nekem egy pár csizmát, és meg fogod látni, hogy még sem vagy te olyan szegény, mint gondolod."  Forrás

2019. január 10.

Oldalak