Események, programok

KONCERT AJÁNLÓ – MMK 2018. december 14, péntek 17óra

Pálinkás Eszter nyári teltházas, nagysikerű társas koncertjének folytatása.
Fuvola-gitár duóest klasszikus szerzők markánsan és felemelően szép mesterműveivel  Műsoron: Fauré, Schubert, Pujol, Martini, Eötvös, Domeniconi, Bartók, Piazzolla szerzeményei,  illetve Vivaldi La notte című gyönyörű fuvolaversenye zongora kísérettel.
A fellépők:
Pálinkás Eszter fuvola (Sándor Frigyes díjas, versenyek különdíjasa, győztese, felkészítő Tótin István)
Beke Beáta gitár (Wesley-DaCapo AMI) 
Kolisnychenko Inna zongora (Wesley-DaCapo AMI)
Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt. A felkészülés alatt és a zenei próbákon átélt örömeinket a lehető legnagyobb mértékben szeretnénk megosztani a kedves közönséggel!
2018. december 5.

Ablak–Zsiráf – Kreatív műhely és melegedő

Hírkép: Ablak–Zsiráf – Kreatív műhely és melegedő

Minden családban van (legalább) 1 művész! Az ÚJPART Dunaújvárosi Képző- és Iparművészek Egyesülete 2018. december 7. és 14. között, péntektől péntekig, naponta délután 4-től 7-ig Ablak–Zsiráf néven egy kreatív műhelyt és melegedőt működtet – kicsiknek és nagyoknak, gyerekeknek, szülőknek, nagyszülőknek. A foglalkozások középpontjában a család áll, melynek jelentése és jelentősége minden nap más-más eszközökkel, más-más művészek, szakemberek közreműködésével kerül a középpontba. Helyszín a Kortárs Művészeti Intézet – Dunaújváros (Vasmű út 12.)

Az elkészült munkákból 2018. december 17-én, hétfőn délután 5 órakor – azonos címmel – kiállítás nyílik, amely december 21-ig tekinthető meg az ICA–D-ben, naponta 10-től 18 óráig.

A belépés mindkét rendezvényre díjtalan!

Műhelyvezetők:
Fekti Balázs animátor, Feltóti Sándor fotográfus, Hegyi Béla grafikus, Ijjas Bernadett pszichológus, Kiss Anna festőművész, Kiss Dénes rendőr őrnagy, Medvegy Zsuzsanna gasztroARTista, Páhi Péter képzőművész, Reiner Gyula keramikus, Vachter János fotográfus, Várnai Ágnes divattervező, Várnai Gyula képzőművész, valamint a 3T csoport

2018. december 5.

Adventi családi délután az Intercisa Múzeumban

Hírkép: Adventi családi délután az Intercisa Múzeumban
Az Intercisa Múzeum szeretettel vár minden kedves érdeklődőt az Adventi családi délután az Intercisa Múzeumban című rendezvényre 2018. december 15-én, szombaton 14:00-18:00 óra között. Helyszín: 2400 Dunaújváros, Városháza tér 4. 
Programok:
14:00 - 18:00 óra:  Adventi kézműves készülődés: Kézműves programokkal várjuk az érdeklődő gyerekeket és a szülőket.
A múzeum I. emeletén : karácsonyfadíszek-, képeslapok-, dekorációk készítése.
A múzeum II. emeletén : Gyertyamártás és dekorációkészítés.
A rendezvény ideje alatt díjmentesen megtekinthetőek a kiállítások:
„Az I. világháború emlékezete” című időszaki kiállítás. Helyszín: földszint, múzeumi aula
Látványtár - Helyszín: földszint
„Dunaújváros története az őskortól az 1970-es évekig” című kiállítás. Helyszín: a múzeum I. emeletén
„Töredékek a múltból. Új bronz-és római kori leletek Dunaújvárosból ”című időszaki kiállítás. Helyszín: a múzeum II. emeletén
 A rendezvényen való részvétel díjtalan!
 
2018. december 5.

KARÁCSONYI KAVALKÁD

Hírkép: KARÁCSONYI KAVALKÁD

Szeretettel várunk minden kicsit és nagyot december 14-én (pénteken) 13-18 óráig a Gyermekkönyvtárba! Karácsonyi kézműveskedés, cserebere zsibvásár, kézműves kiállítás vár Rátok! Hozz egy megunt játékot, és cseréld el! Készíts ajándékot, vagy csak meríts ötleteket! Várjuk együtt a karácsonyt! Forrás

2018. december 3.

FELHÍVÁS: Mesemondó Gyerekek Találkozója a könyvtárban!

Hírkép: FELHÍVÁS: Mesemondó Gyerekek Találkozója a könyvtárban!

December 7-én (pénteken) újra mesemondó verseny a Gyermekkönyvtárban! Szeretettel várjuk az alsósokat és a felsősöket Mátyás királyos mesékkel! "A mese örök. A mese pedig azért örök, mert a közönsége is örök. Amíg gyerekek vannak, addig mese is lesz..." (Csukás István) Forrás

2018. december 3.

Töredékek a múltból. Új bronz- és római kori leletek Dunaújvárosból

Hírkép: Töredékek a múltból. Új bronz- és római kori leletek Dunaújvárosból

Az Intercisa Múzeum szeretettel vár minden érdeklődőt a Töredékek a múltból. Új bronz- és római kori leletek Dunaújvárosból című kiállítás megnyitójára 2018. december 14-én, pénteken, 17:00 órakor. A kiállítást megnyitja: Dr. Tóth János Attila régész, a ráckevei Árpád Múzeum munkatársa. Helyszín: 2400 Dunaújváros, Városháza tér 4., Intercisa Múzeum II. emeleti kiállítóterme.

2018. november 30.

"Száll az ének Betlehembe.." - A Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes karácsonyi műsora

Hírkép: "Száll az ének Betlehembe.." - A Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes karácsonyi műsora

2018. december 16-án 15:00 és 17:30 órától a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes ünnepi műsorát láthatják a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában! Jegyek már kaphatók! Részletek a plakáton!

2018. november 26.

Véradás az MMK-ban!

Hírkép: Véradás az MMK-ban!

A Magyar Vöröskereszt és a Munkásművelődési Központ közös véradó akcióját december 6-án tartja 15 órától 18 óráig az intézmény aulájában, ahol minden betérő egyedi kézzel készített ajándékban is részesül. További részletek a plakáton!

2018. november 26.

Decemberi rendezvénysorozat a Máltai Játszótéren

Hírkép: Decemberi rendezvénysorozat a Máltai Játszótéren

Adventi készülődés és gyertyagyújtás, Mikulás ünnep és sok más érdekes programmal várja az érdeklődőket a Máltai Játszótér! További részletek a plakáton!

2018. november 26.

Oldalak