Események, programok

Gombos István retrospektív-életmű kiállítása

Hírkép: Gombos István retrospektív-életmű kiállítása

Szeretettel várják az érdeklődőket Gombos István Ferenczy Noémi-díjas és Vörösmarty díjas ötvös-iparművész retrospektív-életmű kiállítására 2017. november 03-án, 17 órakor az Intercisa Múzeumban! A kiállítást megnyitja: Dr. Dorkota Lajos, Fejér megye és Dunaújváros Díszpolgára, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke.

2017. október 17.

Programok a Kortárs Művészeti Intézetben (október 16. - október 20.)

Hírkép: Programok a Kortárs Művészeti Intézetben (október 16. - október 20.)

Kurátori tárlatvezetés – Október 16. hétfő, 17 óra / Utolsó alkalommal tart tárlatvezetést Bencze Péter kurátor Brückner János Extreme Presence / Végletes jelenlét című kiállításán. A kiállítás október 20-ig látogatható. Utószó: Kiss Tibor Noé – Október 19. csütörtök, 18 óra / Az Utószó Irodalmi Antológia csütörtöki vendége Kiss Tibor Noé író, újságíró. A beszélgetést Gyöngyössy Csaba vezeti. Bárdos Deák Ágnes koncertje – Október 20. péntek, 20 óra / Az Utószó Irodalmi Antológia pénteki vendége Bárdos Deák Ágnes. A beszélgetést követően a Most mi van? duó, Farkas Zoltán gitáros és Bárdos Deák Ági énekes, szövegíró a hajdani Kontroll Csoport repertoárjából válogatott dalokat ad elő. A beszélgetés Gyöngyössy Csaba vezeti. A belépés minden programunkra ingyenes! További információ a honlapunkon: www.ica-d.hu

2017. október 13.

„Séta az emlőrák ellen”

Hírkép: „Séta az emlőrák ellen”

2017. október 14-én, szombaton kilenc órától ismét megtartják városunkban is a „Séta az emlőrák ellen” című figyelemfelhívó rendezvényt. A rendezvény célja, hogy felhívja a nők figyelmét arra, hogy az életéért, az egészségéért elsősorban mindenki saját maga a felelős.
A rendezvényre látogatók információkat kapnak a szűrések fontosságáról, a szűrés menetéről, az egészséges életmódról.

Bővebb információ a plakáton!

2017. október 11.

„Cukorbetegségről, nemcsak cukorbetegeknek”

Hírkép: „Cukorbetegségről, nemcsak cukorbetegeknek”

2017. október 20-án 15 órai kezdettel az MMK-ban „Cukorbetegségről, nemcsak cukorbetegeknek” címmel állapotfelméréssel, vércukorméréssel, dietetikai tanácsadással egybekötött előadást hallgathatnak meg az érdeklődők. A rendezvényen rövid előadást tart dr. Pátkay József diabetológus, belgyógyászat osztályvezető főorvosa, majd kötetlen beszélgetésre van lehetőség a főorvos úrral és diabetológiai szakasszisztensekkel. Minden érdeklődőt szeretettel várnak az ingyenes programra.

2017. október 11.

XIX. "Ez vagyok én"

Hírkép: XIX. "Ez vagyok én"

Szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt 2017. október 16-án, hétfőn a 16 órakor megnyíló XIX. "EZ VAGYOK ÉN" című Fogyatékkal élők megmaradt képességeivel készült alkotások kiállítására. További részletek a plakáton!

2017. október 10.

„Fazekas mesterség régen és ma”

Hírkép: „Fazekas mesterség régen és ma”

Az Intercisa Múzeum szeretettel vár minden érdeklődőt a Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében megrendezett programjára „Fazekas mesterség régen és ma”  Előadás és kerámia-alkotó est Németh Nóra fazekassal  (https://www.facebook.com/Bogrec/) Időpont: 2017. október 10. 16-20 óra Helyszín: 2400 Dunaújváros, Városháza tér 4. II. emeleti előadó terem. A részvétel az előadáson díjtalan, a kézműves alkotóesten a részvétel korlátozott számban és az anyagköltség kifizetésével lehetséges. Regisztráció és az egyes alkotások ára: http://bogrec.hu/alkotonap-jelentkezes-dunaujvaros/, ezzel kapcsolatos kérdéseiket a info@bogrec.hu címen és a 06 20 937 4119 telefonszámon tehetik fel. A kézműves program 12 éven felülieknek ajánlott. Németh Nóra 2015 óta foglalkozik kézműves használati tárgyak készítésével kisvállalkozóként. Az este folyamán először egy rövid előadásban fog mesélni kézműves alkotóként bejárt útjáról, a hagyományos magyar fazekas mesterséghez való viszonyáról és egy mai kézműves kisvállalkozás titkairól és praktikáiról. Ezután az érdeklődők bele is kóstolhatnak a mesterség fortélyaiba: saját mintáikkal díszíthetik ki az előre kiválasztott, előkészített alkotásokat. A megközelítőleg két órás program után fondű-készítés és kötetlen beszélgetés zárja az estet. A délután folyamán lehetőség lesz vásárolni is a fazekas-termékekből.
Bővebb tájékoztatás kérhető:
tel: 06-25/411-315, 06- 25/408-970
e-mail: intercisamuz@gmail.com
web: www.intercisamuzeum.hu
facebook: Intercisa Múzeum
Támogatók: Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata, Múzeumok Őszi Fesztiválja, D-online,InfoDunaújváros, Dunaújvárosi Hírlap, D+TV,  Szuperinfó, Rádió24, ArtKalauz, museum.hu

2017. október 6.

UTÓSZÓ IRODALMI ANTOLÓGIA

Hírkép: UTÓSZÓ IRODALMI ANTOLÓGIA

Az idén 20 éves Kortárs Művészeti Intézet – Dunaújváros sokrétű, január végéig tartó programsorozattal készül az évfordulóra, melynek része az Utószó Irodalmi Antológia is. Az őszi évad első vendége 2017. október 12-én csütörtökön, 18 órakor Németh Gábor

József Attila-díjas író, forgatókönyvíró, a beszélgetést Gyöngyössy Csaba vezeti.

A belépés ingyenes!

Támogatók: Szépírók Társasága, EMMI, Nemzeti Kulturális Alap, Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata

2017. október 6.

Boticelli Esztergomban

Hírkép: Boticelli Esztergomban

Az Intercisa Múzeum szeretettel vár minden kedves érdeklődőt a Botticelli Esztergomban című előadásra, előadó: Dr. Prokopp Mária, művészettörténész, az ELTE BTK Művészettörténeti Intézetének professzora. Időpont: 2017. október 12. csütörtök, 17:00 óra. Helyszín: 2400 Dunaújváros, Városháza tér 4., Intercisa Múzeum, II. emeleti előadóterem. A programon való részvétel: ingyenes.

2017. október 4.

Dózsa bolhapiac, játék- és ruhabörze

Hírkép: Dózsa bolhapiac, játék- és ruhabörze

2017. október 14-én, szombaton 9 órától ismét bolhapiac és börze a Dózsa iskolában. További részleteket a plakáton olvashatnak!

2017. október 4.

Oldalak