Események, programok

A QUINTIA ZENEKAR koncertje a Múzeumkertben

Hírkép: A QUINTIA ZENEKAR koncertje a Múzeumkertben
Az Intercisa Múzeum szeretettel vár minden érdeklődőt a QUINTIA ZENEKAR koncertjére 2018. augusztus 24-én, pénteken 18:00 órakor.  Helyszín: 2400 Dunaújváros, Városháza tér 4., Intercisa Múzeum, Múzeumkert. A koncert ingyenes! Rossz idő esetén a múzeum II. emeleti előadótermében kerül megrendezésre.
2018. augusztus 15.

Focikupa a Máltai Sportpályán!

Hírkép: Focikupa a Máltai Sportpályán!

Augusztus 25-én, és augusztus 26-án ismét focikupára invitálják az érdeklődőket a Máltai Sportpályán! Részletek a plakáton!

2018. augusztus 15.

Városrészi Nap

Hírkép: Városrészi Nap

2018. szeptember 02-án ismét egy remek Városrészi Napra invitálják az érdeklődőket! A mellékelt plakáton olvashatják a részleteket!

2018. augusztus 13.

Augusztális 2018.

Hírkép: Augusztális 2018.

Közeleg államalapító Szent István ünnepe, melynek kapcsán szeretettel invitálnak a szervezők minden kedves érdeklődőt a városi Augusztális programjaira! Az idei évben elmarad a már megszokott Fúvósok és Mazsorettek Találkozója, mert több résztvevőnek akadályba ütközött a városi szereplés (így csak kevés fellépő lett volna a programban), azonban a jövő évben ismét, megújult formában, még több résztvevővel városunkban köszönthetjük majd őket! További részleteket a plakáton olvashatnak!

2018. augusztus 13.

I.Szent István Kupa

Hírkép: I.Szent István Kupa

Közeleg államalapító Szent István ünnepe, melynek kapcsán szeretettel invitálnak a szervezők minden kedves érdeklődőt a városi Augusztálisra, többek között az I. Szent István Kupa színes programjaira! Részletek a plakáton!

2018. augusztus 2.

Augusztusban is börze!

Hírkép: Augusztusban is börze!

2018. augusztus 11-én, szombaton 9 órától 12 óráig várják a Börze érdeklődőit a Dózsa iskola aulájában! További részletek a plakáton!

2018. augusztus 2.

Jubilál a MusicaSacra

Hírkép: Jubilál a MusicaSacra

A Szent István ünnepe köré szervezett augusztusi Székesfehérvári Királyi Napok programsorozat kiemelkedő eseménye a MusicaSacra-koncert, amely igazi kuriózum a komolyzene kedvelői számára. Immár ötödik éve a legszebb egyházzenei művek csendülnek fel a koronázóbazilika romjai fölé emelt hatalmas szabadtéri színpadon, különleges zenei, egyben spirituális élményt kínálva a hallgatóságnak a szakrális helyszínen. Ebben az évben Rossini Petite messe solennelle (Kis ünnepi mise) című művét hallhatja a közönség augusztus 12-én.

2018. július 26.

„Adjon Isten egészséget, Buzát, bort és békességet!” - A vukovári magyarok és falvédőik

Hírkép: „Adjon Isten egészséget, Buzát, bort és békességet!” - A vukovári magyarok és falvédőik

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Vukovári Magyarok Egyesülete, és az Intercisa Múzeum szeretettel vár minden kedves érdeklődőt az „Adjon Isten egészséget, Buzát, bort és békességet!” A vukovári magyarok és falvédőik című kiállítás ünnepélyes megnyitójára 2018. június 29-én PÉNTEKEN, 17 órakor. Helyszín: 2400 Dunaújváros, Városháza tér 4.,Intercisa Múzeum II. emelet kiállítóterme.

2018. június 26.

Idén is látogatható a velencei növény- és talajvédelmi kiállítás a múzeumok éjszakáján

Hírkép: Idén is látogatható a velencei növény- és talajvédelmi kiállítás a múzeumok éjszakáján

Talán kevesen tudják, hogy Velencén, a Fejér Megyei Kormányhivatal épületegyüttesében létezik egy Európában is egyedülálló kiállítás a növény- és talajvédelem 60 éves történetéről. Az eredetileg magángyűjteményként indult tárlatanyag mára alaposan kibővült. A mezőgazdaság iránt érdeklődők számára „A múzeumok éjszakáján” - június 23-án, szombaton - látogatható lesz a kiállítás. Szakavatott vezetéssel várnak minden érdeklődőt 18 és 22 óra között az egykori "növényvédő állomáson", Velencén, az Ország utca 23. szám alatt.

2018. június 20.

Oldalak