Események, programok

Árnyjáték – workshop gyerekeknek

Hírkép: Árnyjáték – workshop gyerekeknek

Árnyjáték – workshop gyerekeknek - 2018. október 27. szombat 10 óra

Helyszín: Kortárs Művészeti Intézet – Dunaújváros http://www.ica-d.hu/

Kreatív foglalkozás A holnap helye című kiállításunkhoz kapcsolódóan Csobánczi Patricia és Várnai Gyula vezetésével. Belépő: 500 Ft Jelentkezni az icadunaujvaros@gmail.com email címen lehet, vagy a 06 20  801 3316 telefonszámon.

2018. október 15.

HANGMEGHAJTÁS

Hírkép: HANGMEGHAJTÁS

Szeretettel várnak minden érdeklődőt Várnai Gyula képzőművész HANGMEGHAJTÁS című kiállításának ünnepélyes megnyitójára 2018. október 19-én pénteken 17 órakor. Helyszín: 2400 Dunaújváros, Városháza tér 4., Intercisa Múzeum II. emelet kiállítóterme. A vendégeket köszönti:Farkas Lajos múzeumigazgató. A kiállítást megnyitja: Rohonczi István képzőművész. A kiállítás megtekinthető: 2018.október 19. – november 19. között, hétköznap kedd- péntek: 10-16 óráig.

2018. október 15.

KineDok filmklub a Kortárs Művészeti Intézetben

Hírkép: KineDok filmklub a Kortárs Művészeti Intézetben

Október 17-én, szerdán 18 órakor folytatódik a KineDok filmklub a Kortárs Művészeti Intézetben a Reményvasút című magyar dokumentumfilmmel. Trencsényi Klára filmjének főszereplői olyan kiskamaszok, akik szerint a legjobb dolog a világon a Hűvösvölgy és Széchenyi-hegy között zakatoló Gyermekvasúton szolgálni. A vasútmániás Gergő, és a tizenegyedik kerületi ikerpár, Viktor és Kármen, mind nehéz, hátrányos helyzetű gyerekek. Az ő sorsuk alakulásának követésével egy olyan világba nyerhetünk bepillantást, ahová amúgy nincs bejárásunk: 10-14 éves gyerekek osztják meg velünk örömeiket, gondjaikat, miközben a külső szemlélő csak a fegyelmezetten menetelő kis felnőttet látja bennük, aki vonatot meneszt, jegyet kezel, tiszteleg. Végigkövethetjük, ahogy ezek a gyerekek a felelősségteljes munka és a családi gondok, kamaszkori bájos bizonytalanságok és indulatok között valódi felnőtté érnek. A film arra keresi a választ, hogy a mai anyagi és érzelmi nehézségekkel küzdő kamaszok miért találnak menedéket ebben a múlt történelmét hordozó, ám hiánypótlóan szeretetteljes és biztonságot adó intézményben.

2018. október 15.

Retró vetélkedő az MMK-ban!

Hírkép: Retró vetélkedő az MMK-ban!

Ismét megrendezik a népszerű vetélkedőt az MMK-ban! Részletek a plakáton!

2018. október 15.

XX. "Ez vagyok ÉN"

Hírkép: XX. "Ez vagyok ÉN"

Szeretettel várnak minden érdeklődőt az immáron XX. "Ez vagyok Én" című kiállításra 2018. október 15-én, 16 órától! További részletek a plakáton!

2018. október 8.

Filmvetítés a KMI-ben

Hírkép: Filmvetítés a KMI-ben

Kortárs Művészeti Intézet - Október 3-án, szerdán 18 órakor folytatódik a KineDok filmklub Katia Bernardi rendezőnő 2016-ban készült filmjével: Funne – Lányok, kik tengerről álmodnak. A film előzetesét és az esemény részleteit a Facebook oldalunkon találják. A belépés díjtalan!

2018. október 1.

INTERCISA MÚZEUM – MÚZEUMOK ŐSZI FESZTIVÁLJA

Hírkép: INTERCISA MÚZEUM – MÚZEUMOK ŐSZI FESZTIVÁLJA

Az Intercisa Múzeum szeretettel vár minden érdeklődőt 2018. 10.01. - 2018.11.11. között, a Múzeumok Őszi Fesztiváljának keretében megvalósuló programokra! Az alábbiakban összefoglaltuk a programkínálatot!

2018. szeptember 27.

Könyves Vasárnap

Hírkép: Könyves Vasárnap

Az Országos Könyvtári Napok zárása a KÖNYVES VASÁRNAP október 7-én vasárnap 9-13 óráig (hagyományosan...) rendkívüli nyitvatartással, ingyenes beiratkozással, könyvtári játékokkal várják a látogatókat a József Attila Könyvtárban! Zajos családi programok: 9 órától Ringató, a gyermekkönyvtárban 9 órától játszóház, 10 órától reneszánsz és népi táncház Bocsi Nórával.

2018. szeptember 24.

Nesz-mese produkció a József Attila Könyvtárban!

Hírkép: Nesz-mese produkció a József Attila Könyvtárban!

Október 6. szombat, 16 óra - Nesz-mese: zajokra épülő meseelőadás. Előadó: Farkas Erik. Írta: Hutvágner Éva Zene: Szigetvári Andrea, Baráth Bálint. 
"A nesz-mese projekt egy teljesen új irányvonala a történetmesélésnek, ami ku­ri­ózum­ként robban majd saját műfajában...A nesz-mesével a hallásunkra támaszkodva indítjuk be kreatív fantáziánkat, kihasználva a technika adta lehetőségeket akusztikus effektek létrehozásával..." Szeretettel várják az érdeklődőket a József Attila Könyvtárba! Forrás

2018. szeptember 24.

Oldalak