Események, programok

Közeleg a Parázs - Varázs, már van lehetőség asztalfoglalásra

Hírkép: Közeleg a Parázs - Varázs, már van lehetőség asztalfoglalásra
Kevesebb, mint egy hónap múlva megkezdődik az idei nyár egyik legjobban várt hosszú hétvégéje Dunaújvárosban. Augusztus 19-én a Bartók Ligetben Miskolczi Miklós várostörténeti kötetének átadójával indul a programsorozat, majd ezt követi augusztus 20-án az idén új helyszínen - a Szalki-szigeten - szervezett Parázs-Varázs városi piknik, 21-én pedig ismét a rockzené lesz a főszerep, ugyanis Közép-Európa legnagyobb rockzenei flashmobján vehetnek részt az érdeklődők. A Parázs-Varázs részletes programja és az asztalfoglalás itt érhető el: https://bit.ly/3iEj6Kk
 
2021. július 22.

Több állomásos klímavédelmi akciónap lesz Dunaújvárosban

Hírkép: Több állomásos klímavédelmi akciónap lesz Dunaújvárosban

A lakosság klímatudatosságának növelése és a környezettudatos magatartás elsajátítása, az éghajlatkímélő és környezetbarát közlekedési módok népszerűsítése a célja a 2021. július 31-én megrendezett Városi Interaktív Klímavédelmi Akciónapnak. A program elsősorban a város és a környező települések általános - és középiskolásainak szól, de a lakosságot is szeretettel várják a Dunaújvárosi Egyetem udvarára délelőtt 10 órától. Itt az érdeklődők egyebek mellett megtekinthetnek egy éghajlatvédelemről és környezetvédelemről szóló kiállítás, részt vehetnek interaktív kvízjátékban, de készíthetnek plakátokat vagy hulladékból készült ötletes szemléltető eszközöket is.

 

2021. július 8.

Újabb kiállítása nyílik Rohonczi "ROHO" Istvánnak

Hírkép: Újabb kiállítása nyílik Rohonczi "ROHO" Istvánnak

Június 29-én (kedden) újabb kiállítása nyílik Rohonczi "ROHO" Istvánnak - ezúttal a perkátai Győri Kastélyban. A "Testről és lélekről" című kiállítását Szűcsné Dr. Harkó Enikő nyitja meg 17 órakor. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

2021. június 29.

Múzeumok Éjszakája a Kortárs Művészeti Intézetben és az Intercisa Múzeumban

Hírkép: Múzeumok Éjszakája a Kortárs Művészeti Intézetben és az Intercisa Múzeumban

Június 26-án (szombaton) ismét Múzeumok Éjszakája. Az országos programsorozathoz városunk két kulturális intézménye, az Intercisa Múzeum és a Kortárs Művészeti Intézet is csatlakozott. Míg az Intercisa Múzeumban egyebek mellett lesz például interaktív várostörténeti játék, tárlat megnyitó és tárlatvezetés is, addig a Kortárs Művészeti Intézetben szintetikus piknik és zenés multimédiás révedezés is várja az érdeklődőket.

A részletes programokról itt tájékozódhatnak:

     Intercisa Múzeum: https://bit.ly/2SpQf3o

       Kortárs Művészeti Intézet: https://bit.ly/3j9cUfr

 

2021. június 25.

Előrehozott évadnyitó a Bartókban - már augusztustól él a színház

Hírkép: Előrehozott évadnyitó a Bartókban - már augusztustól él a színház

Bár a Bartók Színház tényleges újranyitása még várat magára, a városlakók addig sem maradnak színház élmény nélkül. A Bartók csapata amellett, hogy  több produkciót is folyamatosan próbál  a nyári szabadtéri helyszínekre, amelyből akad bőven, már augusztusban elkezdi a jövő évadot.

 

2021. június 18.

Minden hónap első vasárnapján díjtalan a múzeumlátogatás

Hírkép: Minden hónap első vasárnapján díjtalan a múzeumlátogatás

Az Intercisa Múzeum minden hónap első vasárnapján, így legközelebb június 6-án 14 és 18 óra között díjtalan múzeumlátogatási alkalmat biztosít a történelem szerelmeseinek. A Látványtár mellett a "Dunaújváros története az őskortól az 1970-es évek közepéig", és a "Múltba ásott város - Dunaújváros a dunaújvárosiak előtt" címeket viselő kiállításokat tekinthetik meg az érdeklődők. Fontos, hogy továbbra is kizárólag a védettségi igazolvány bemutatásával lehet belépni a múzeum területére, valamint az egészségügyi előírások betartása, és a szájmaszk használata is kötelező!

2021. június 2.

A korlátozások enyhítésének köszönhetően az MMK is megnyitotta kapuit a látogatók előtt

Fontos, hogy a kormányrendelet értelmében az intézmény területére kizárólag védettséget igazoló kártyával lehet belépni. Kováts Rózsa ügyvezető igazgató számolt be többek között az intézmény várható programjairól, kiállításairól.

2021. május 14.

A Bartók Színház is várja közönségét

A színház továbbra is több előadással várja közönségét az online térben. Nyáron a korlátozások betartásával hétvégente több színdarabot is megtekinthetnek majd az érdeklődők a Bartók Ligetben. Őze Áron igazgató számolt be a részletekről, és kiemelte: most a védekezésé a főszerep.

2021. május 14.

Újra az olvasóké a könyvtár

Bár a kölcsönzés a JAKD-Pakk Pont szolgáltatásnak hála nem állt le, a védettségi igazolvánnyal rendelkező olvasók már a könyvtár belső tereit is igénybe vehetik! Újdonságokkal, de a megszokott nyitva tartással vár vissza mindenkit a József Attila Könyvtár. Az oltási igazolvánnyal NEM rendelkezők számára a Pakk Pont továbbra is üzemel. További részleteket a videóban hallhatnak és láthatnak.

2021. május 14.

Oldalak