Események, programok

Köszöntsük és ünnepeljük együtt a dunaújvárosi sportolókat!

Hírkép: Köszöntsük és ünnepeljük együtt a dunaújvárosi sportolókat!
Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata köszönti a 2021. évben kiemelkedően teljesítő sportolókat és edzőiket 2022. január 24-én (hétfőn) 11 órakor a Városháza "C" szárnyának rendezvénytermébe. Ünnepeljük és köszöntsük együtt Őket! Az eseményen Barta Endre alpolgármester és Motyovszki Mátyás, az Ifjúsági, Sport és Turisztikai Bizottság elnöke adja át az elismerő okleveleket.
2022. január 21.

Ünnepeljük együtt a Magyar Kultúra Napját!

Hírkép: Ünnepeljük együtt a Magyar Kultúra Napját!

A Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezett önkormányzati ünnepségen az 1952-ben alakult Dunaújvárosi Vegyeskar ad ünnepi koncertet  2022. január 24-én, hétfőn 18 órakor az Evangélikus Templomban.

A várossal szinte egyidős kórus állandóan bővülő repertoárjukban a zeneirodalom klasszikusaitól a kortárs szerzőkig számos mű található.

Az eseményen adják át az idei év Pro Cultura Intercisae Díját, amelyet a 2022. évben Mukli István zenész érdemelt ki.

A belépés ingyenes.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt, ünnepeljük együtt a Magyar Kultúra Napját!

2022. január 18.

Adventi Forgatag - 2021

Hírkép: Adventi Forgatag - 2021

Vasárnap este a hit gyertyájának meggyújtásával elkezdődött az Adventi időszak; december 1-jén hivatalosan is megnyitotta kapuit az Adventi Forgatag a Városháza téren. Az elkövetkezendő hetekben a téli finomságok mellett jégpálya, zene, fényjáték és kézműves kuckó is várja a kilátogatókat.

2021. december 2.

Ma délután hivatalosan is megnyílik az Adventi Forgatag

Hírkép: Ma délután hivatalosan is megnyílik az Adventi Forgatag

Pintér Tamás polgármester köszöntőjével hivatalosan is megnyílik az Adventi Forgatag a Városháza téren szerdán 17 órakor. A hit gyertyájának meggyújtása után az elkészült a műanyag borítású korcsolyapálya, valamint az árusok is várják ünnepi portékájukkal a vendégeket, üzembe áll az MMK Kézműves Kuckója, ráadásul nemcsak a téren, hanem a Városháza épületén is kigyúlnak az ünnepi fények. Jöjjenek, hangolódjunk együtt a Karácsonyra!

2021. december 1.

60 évvel ezelőtt nevezték el városunkat Dunaújvárosnak

Hírkép: 60 évvel ezelőtt nevezték el városunkat Dunaújvárosnak

1961. november 25-én városunk neve Sztálinvárosról Dunaújvárosra változott. A 60 éves jubileum alkalmából Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata köszönti az utolsó sztálinvárosi és az első dunaújvárosi "újszülötteket" 17 órakor a Kortárs Művészeti Intézetben. Minden érdeklődőt szeretettel várunk! További részletek: https://www.facebook.com/events/477754940214365

 

2021. november 25.

Egyetlen Föld az élő bolygónk – az energiatudatosság jegyében

Hírkép: Egyetlen Föld az élő bolygónk – az energiatudatosság jegyében

Közép-és általános iskolában tanító pedagógusoknak szóló előadássorozatot kínál az önkormányzat és a Dunaújváros Felsőoktatásáért Alapítvány közösen, mindezt az "Egyetlen Föld - az élő bolygónk" című projekt részeként. A résztvevők a 2021. november 25-én (csütörtökön) 14 órától a Városháza „C” szárnyának közgyűlési termében tartott tájékoztató előadások kapcsán hallhatnak egyebek mellett például a megújuló energiaforrások típusairól és alkalmazásáról, de  ismereteket szerezhetnek az energiahatékonyságról és az épületek korszerűsítésének támogatási lehetőségeiről is.

A cél, hogy a dunaújvárosi iskolák pedagógusainak a felkért oktatók, szakemberek, témában jártas szakértők tartsanak előadásokat, hogy átfogó ismereteket szerezzenek az energiatudatosság általános ismereteiből, hogyan tudnak közreműködni, hogyan válik mindennapi részünkké az energiatakarékosság és a szemléletváltás fontossága.

A program további részleteit a mellékletekben találhatják.

2021. november 18.

Zöld Napra és Klímavédelmi előadásra vár az egyetem - a programok a Tudományos Hét részei

Hírkép: Zöld Napra és Klímavédelmi előadásra vár az egyetem - a programok a Tudományos Hét részei

Az „Élhető éghajlatért – Helyi klímastratégia és szemléletformálás Dunaújvárosban” című projekt részeként az önkormányzat és a Dunaújváros Felsőoktatásáért Alapítvány közösen Zöld Napra és Klímavédelmi előadásra várja az érdeklődőket 2021. november 10-én (szerdán) a Dunaújvárosi Egyetemre. Mindkét program célja a lakosság klímatudatosságának növelése és a környezettudatos magatartás elsajátítása, az éghajlatkímélő és környezetbarát közlekedési módok népszerűsítése. A részleteket a csatolt sajtóközleményekben, a programokat a meghívókban olvashatják.

2021. november 9.

"Pentele nem alkuszik, Dunaújváros nem felejt!"

Hírkép: "Pentele nem alkuszik, Dunaújváros nem felejt!"

November 8-án (hétfőn) 18 órakor az Október 23-a téren megemlékezünk az 1956-os forradalom és szabadságharc dunapentelei vérbefojtásáról. A fáklyás megemlékezésen Németh Irma és Pocsai Mária működnek közre. Tisztelettel várunk és hívunk minden városlakót: tisztelegjünk együtt1956 dunapentelei hőseinek emléke előtt!

2021. november 8.

Természettudományi nap lesz a Baracsi úti Arborétumban

Hírkép: Természettudományi nap lesz a Baracsi úti Arborétumban
Szeretettel hívunk és várunk minden érdeklődőt november 5-én pénteken a Baracsi úti Arborétumba. Környezetvédelmi és természettudományi előadásokat és bemutatókat, valamint az Arborétum kis lakóit is láthatják vendégeink.
2021. november 4.

Oldalak