fő tartalom

Hírek

A táncoló figurák makettje már elkészült

Hírkép: A táncoló figurák makettje már elkészült

A város 73. születésnapján, a tánc világnapján, a Wünsch házaspár jelenlétében rendezték hétfőn a város tánckultúrája előtt tisztelgő szobor alapkőletételét. A táncoló figurák a Bartók Színház és a Vasvári iskola közötti parkos részen lesznek elhelyezve, a szobor alkotója, Rohonczi István szerint még az idén.

2024. május 13.

Körforgalom épül a Római és a Pince sor kereszteződésében

Hírkép: Körforgalom épül a Római és a Pince sor kereszteződésében

Ha megversenyeztetnénk a város legtöbb dilemmát okozó kereszteződéseit, akkor egészen biztosan a dobogón végezne a Római, a Pince sor, illetve a Martinovics találkozása. Annak is nagy a valószínűsége, hogy a városi közlekedők egy bizonyos része nincs teljesen tisztában az ebben a kereszteződésben való közlekedés szabályaival.

2024. május 9.

Pentelei Molnár János alkotásaiból nyílt kiállítás a Mondbach kúriában

Hírkép: Pentelei Molnár János alkotásaiból nyílt kiállítás a Mondbach kúriában

Pentelei Molnár János festőművész halálának 100 éves centenáriumi évfordulójára meghirdetett emlékév eseménysorának keretében nyílt egész életművét bemutató kiállítás a felújított Mondbach kúriában.

2024. május 9.

Minden dunaújvárosi kedvezményesen buszozhat

Hírkép: Minden dunaújvárosi kedvezményesen buszozhat

Sokat hallottunk már róla, volt is néhány állomása, mostantól viszont elérkeztünk oda, hogy minden dunaújvárosi lakos kedvezményes buszbérletet vásárolhat. A dunaújvárosiak többsége 1800 forintért válthat éves bérletet, a nyugdíjasok és a diákok továbbra is 1200 forintért.

2024. május 1.

Bővíteni kívánják a jogosultak körét és az osztópontok számát is

Hírkép: Bővíteni kívánják a jogosultak körét és az osztópontok számát is

Pontosan egy évvel ezelőtt indult útjára városunkban a Szociális konyha szolgáltatás. Dunaújváros önkormányzata a nehéz helyzetben élőkön kívánt azzal segíteni, hogy minden 18. életévet betöltött városlakó egy tál meleg ételhez juthasson. A szolgáltatás sikeres és a városvezetés a bővítésen dolgozik, Szabó Zsolt gazdasági alpolgármester tájékoztatott erről.

2024. április 26.

Újabb adomány ért célba, és újabb gyűjtés indult!

Hírkép: Újabb adomány ért célba, és újabb gyűjtés indult!

Januártól március végéig összesen 8195 darab Dunaújváros kenyere fogyott a Széchenyi Pékség és az önkormányzat közös akciójában, amelyeknek árából 50 forint került egy jótékonysági alapba – ez 409.750 forintot jelent a Pentele Baráti Kör Egyesületnek.

2024. április 24.

Idén is „Öltözz ki, öltözz be”

Hírkép: Idén is „Öltözz ki, öltözz be”

Május 1-jén 10.30-kor nyitják meg a Sugárúti Fesztivált a Vasmű úton. Az immár talán hagyományosnak mondható rendezvényre idén is minden korosztályt várnak a szervezők és arra kérik a látogatókat: öltözzenek korhű ruhákba, hogy minden téren visszahozzuk az út ’60-as, ’70-es és ’80-as évekbeli hangulatát.

2024. április 22.

Számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

Hírkép: Számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

Díjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat csütörtöki közgyűlése, ahol Pintér Tamás polgármester átadta az idei évi " Dunaújváros Közbiztonságáért" díjakat, majd nyílt ülésen több mint harminc témát tárgyalt meg a testület.

2024. április 19.

Oldalak