fő tartalom

Hírek

Műanyagmentes július kihívás Dunaújvárosban is!

Hírkép: Műanyagmentes július kihívás Dunaújvárosban is!

Idén is csatlakozott városunk a műanyagmentes július elnevezésű nemzetközi kihíváshoz. A megmozdulás célja, hogy ebben a hónapban az embereket az egyszer használatos műanyagok alkalmazásának csökkentésére ösztönözze.

2024. július 2.

Módosul az ügyfélfogadás a Polgármesteri Hivatalban

Hírkép: Módosul az ügyfélfogadás a Polgármesteri Hivatalban

A Köztisztviselők napja alkalmából június 28-án pénteken az ügyfélfogadás 11 órakor véget ér,  illetve július 1-jén, a Köztisztviselők napján a Polgármesteri Hivatal zárva tart. A következő ügyfélfogadási nap, július 3-án, szerdán lesz.

2024. június 27.

Külső Védelmi Terv Gyakorlat lesz városunkban

Hírkép: Külső Védelmi Terv Gyakorlat lesz városunkban

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy 2024. június 26-án 9.00-12.00 óra között Dunaújváros Külső Védelmi Tervének gyakorlatára kerül sor. A gyakorlat helyszínei a Budai Nagy Antal út és a Volán telepi garázssor kijelölt részei és a Volánbusz telephelye lesz.

A feladatok során a Monitoring és Lakossági Riasztó rendszer (MoLaRi) soron kívüli próbájára is sor kerül a kijelölt területen, amelynek során a sziréna egy alkalommal, csökkentett üzemben (morgató próba) megszólal.

A sziréna megszólalása ebben az időpontban csak a rendszer próbája, a lakosságnak semmilyen teendője nincs!

Az érintett helyszíneken a megszokottnál  nagyobb gépjárműforgalomra kell számítani a rendvédelmi szervek részéről.

A gyakorlás közös biztonságunkat szolgálja, az esetleges kellemetlenségek miatt az érintettek türelmét kérik a közérdekű feladat ellátásában résztvevők!

2024. június 21.

Iskolakezdési támogatást nyújt az önkormányzat

Hírkép: Iskolakezdési támogatást nyújt az önkormányzat

Általános-és középiskolásoknak nyújt egyszeri, 6.000. forintos támogatást az önkormányzat. Az alábbi tájékoztatóban olvasható feltételek teljesülése esetén a támogatási igényeket július 1-jétől október 30-ig lehet benyújtani a Polgármesteri Hivatal Humán Szolgáltatási Főosztály Szociális Osztályán, ügyfélfogadási időben.

2024. június 21.

433 parkolóhellyel bővült városunk az elmúlt négy és fél év alatt

Hírkép: 433 parkolóhellyel bővült városunk az elmúlt négy és fél év alatt

A parkolási helyzet minden nagyobb városban örökzöld téma, gyors ütemben nő a gépjárművek száma, de a parkolás számára rendelkezésre álló terület véges.

2024. május 31.

Posta nyílik a Béke városrészben is!

Hírkép: Posta nyílik a Béke városrészben is!

A Magyar Posta a korábbi években takarékossági okokra hivatkozva több száz postát zárt be az országban. Nekünk természetesen a sajátjaink fájtak a legjobban, utoljára 2022. novemberében a Dunaújváros 8-as, a Béke városrésziek postája, ami a Spar áruházban üzemelt. Városunk polgármestere a héten jó hírt közölt, újra lesz posta a Béke városrészben!

2024. május 31.

Elkezdődött a szúnyoggyérítés - mi is tehetünk a vérszívók szaporodása ellen

Hírkép: Elkezdődött a szúnyoggyérítés - mi is tehetünk a vérszívók szaporodása ellen

A kellemes, tavaszi idő beköszöntével a szúnyogok is megjelennek, amelyek gyakran megkeserítik a mindennapjainkat. A viszkető csípések mellett ugyanis különféle betegségeket is terjeszthetnek. Nagy részük a magánterületeken található udvarokon pl. vízgyűjtőedényekből, pocsolyákból kel ki, éppen ezért fontos, hogy a lakosság is részt vegyen a védekezésben.

2024. május 24.

Tömegek buliztak a Rómain

Hírkép: Tömegek buliztak a Rómain

Bár hivatalosan múlt vasárnap ünnepeltük gyermekeinket, több helyen már előbb is elkezdődtek a programok. Például pénteken délután a Római városrészben, a víztoronynál, ahol egy igazi városrészi rendezvény kerekedett, ráadásul a gyerekeket egy igazi kedvenc, a Kalap Jakab zenekar szórakoztatta.

2024. május 24.

Felsorakoztak az egyenruhások a mozi előtti téren

Hírkép: Felsorakoztak az egyenruhások a mozi előtti téren

A közbiztonsági rendezvénysorozat egyik leglátványosabb programja az egyenruhások bemutatója, majd későbbi felvonulása volt. Nemrég ismét pezsgett a Kultik mozi előtti terület, látogatók százai ismerkedhetek a katonákkal, rendőrökkel, tűzoltókkal, no meg persze a Büntetés-végrehajtási Intézet  (BVI) munkatársaival.

2024. május 24.

Oldalak