fő tartalom

Tisztelt Olvasó!

Egy újságíró, egy szerkesztőség nagyon is tisztában van azzal, hogy a hírek soha nem magunkról, saját házunk tájékáról szólnak. Többek között azért nem, mert az már feltételezhetően nem hír, illetve elképzelhetően senkit sem érdekel. Arról már nem is beszélve, hogy nem is ildomos... De! De vannak kivételek. Ilyen ez a mai nap is, illetve ennek apropóján a +dunaujvaros.hu+ újjáéledése. Így aztán engedtessék meg, hogy az első aktuális, szóljon magáról a portálról.

Ha nem is mérföldkő, de a város hivatalos honlapjának történetében fontos dátum a mai, hiszen megújult formában - egy kis kényszerpihenő után - ismét látogatható az oldal.
Mielőtt belemerülnénk a jelenkor aktuális fejtegetésébe, engedtessék meg egy gondolatnyi visszatekintés. A város első hivatalos portálját a BIN-O-ART Kft. készítette el és üzemeltette 2000 őszétől ez év tavaszáig. Utólag is köszönet jár neki, hiszen mindezt anyagi ellenszolgáltatás nélkül tette. A vállalkozási szerződés lejártát követően Dunaújváros Közgyűlése nyílt pályázat formájában kereste az új üzemeltető személyét. Meglepetés, vagy sem, de akadt bőven érdeklődő a honlap működtetésére. A közgyűlés 2004. április 22-i ülésén öt pályázóból a DO Kft. ajánlatát választotta győztesnek - elsöprő többséggel. Egyeztetés, szerződéstervezet, majd aláírás, illetve egy új portál elkészítése következett. És így érkeztünk el ahhoz, pontosabban ehhez a pillanathoz, amikor az új honlap már vizuális tényként is megjeleníthető. Talán még annyit, hogy a látványt és a műszaki paramétereket illetően a DO Kft-t illeti a dicséret (remélhetőleg Önök is így gondolják), míg a honlap adatszolgáltatója, tartalmi felelőse az Önkormányzat

Természetesen mindenki saját maga "elböngészget" a menüpontok között, ám annyi kedvcsinálónak engedtessék meg, hogy néhány dolgot kiemeljek. Az "Önkormányzat" menüpontban minden hivatalos adatot és információt megtalálnak. A Közgyűlés által elfogadott rendeleteket naprakész formában találják, tehát ha valaki arra kíváncsi, hogy a városban adott témában mit ír elő a "törvény", az szó szerint megtalálható. Az "Ügyintézés" menüpontban az Adócsoport és az Okmányiroda információit használhatják fel, akár letölthető formátumban is. Persze ez még nem azt jelenti, hogy nem kell sorban állni a Hivatalban az ügyeket intézve, ám egy kis lépés mégis az "eÖnkormámnyzás" irányába. Ami megvalósulásakor lehetővé teszi majd a számítógépes ügyintézést. Az "E-Pont" már az interaktív kommunikációt szolgálja. A kérdezz-felelek menüben az Önök közérdekű kérdéseire születnek meg a hivatalos válaszok, a szavazások végeredményét pedig a város vezetői is el fogják olvasni.

Minden látogatónak hasznos időtöltést kívánva:

Üdvözlettel: Fábos Zsolt, sajtószóvivő

  • Frissítve: 2019. október 25.
  • Létrehozva: 2004. szeptember 1.