fő tartalom

Indul az iskolatej program

Napi egy pohár tej, ezzel már egészen biztosan kalkulálhat minden általános iskolás korú gyermek szülője a tanév első felében. A FVM és Dunaújváros Önkormányzata által támogatott programnak köszönhetően 4.208 kisiskolás szeptembertől december 31-ig ingyenesen jut hozzá napi 2 dl tejhez.

A Földművelési és Vidékfejlesztési Miniszter rendeletével kiegészítő támogatást biztosít az általános iskolák I-VIII. évfolyamára járó tanulók iskolatej ellátásának biztosításához. Az ellátás időszakában a tanulók tanítási napokon 2 dl iskolatejhez juthatnak. A 30 Ft-os áron kalkulált adag egy részét (12.47 Ft/0,2 l) a minisztérium utólag finanszírozza, a fennmaradó összeget pedig az önkormányzatnak kell állnia. Az oktatási iroda előzetes igényfelmérése szerint az intézményekben összesen 4.208 gyermek, illetve szülője jelezte, hogy igényt tartanak a napi pohár tejre. A közel tízmillió forintos programból 4 millió forint visszaigényelhető támogatásra számíthat a város, a fennmaradó 5,6 millió forintot pedig az önkormányzat teszi hozzá.
A diákok tehát szeptember elsejétől naponta frissen szállított iskolatejjel találkozhatnak, sőt ami ennél is fontosabb, el is fogyaszthatják. Információk szerint az FVM foglalkozik a program folytatásával is, sőt a tervek szerint a napi pohár tej akár kiegészülhet napi friss pékárúval is.
Iskolatej programban résztvevő intézmények Létszám
Arany János Általános Iskola 645
Dózsa György Általános Iskola 358
Gárdonyi Géza Általános Iskola 580
Arany János Általános Iskola
Kőrösi Csoma Sándor Egysége
514
Móra Ferenc Általános Iskola 174
Móricz Zsigmond Általános Iskola 100
Petőfi Sándor Általános Iskola 575
Szilágyi Erzsébet Általános Iskola 392
Szórád Márton Általános Iskola 140
Vasvári Pál Általános Iskola 590
Széchenyi István Gimnázium 140
Összesen: 4.208

 

  • Frissítve: 2019. október 25.
  • Létrehozva: 2004. szeptember 1.