fő tartalom

Főiskolai ünnep – duplán

Kollégiumi épületet és médiaközpontot avatott csütörtökön a Dunaújvárosi Főiskola. A látványában is impozáns beruházások értéke mégis épületen belül keresendő: színvonalas diákélet, illetve a gyakorlatban (is) oktatott kommunikáció.

A Dunaújvárosi Főiskola életében minden egyes beruházás mérföldkőnek számít és azok elkészülte joggal adhat okot ünnepségekre. A Kerpely Antal Kollégium Dózsa György úti központi épületének felújítása mégis kiemelkedő jelentőségű. Ezekkel a szavakkal kezdte épületavató ünnepi köszöntőjét Dr. Bognár László. Az intézmény főigazgatója szerint a jó kollégium stratégiai kérdés. Céljuk és feladatuk, hogy ne csak a férőhelyek számát kell bővítsék, hanem azok színvonalára is nagy hangsúlyt fektessenek. A végeredmény pedig magáért beszél, a 400 férőhelyes újjá varázsolt kollégium láthatóan minden igényt kielégít. A két, illetve három ágyas szobák belülről gyakorlatilag egy jól menő szállodához hasonlíthatóak, fürdővel, Internet elérhetőséggel, közös emeleti konyhával, mosókonyhával. A felújított kollégiumot hivatalosan is átadó Szabados Tamás oktatási minisztériumi államtitkár szerint ez a beruházás arra is bizonyíték, hogy ma Magyarországon folyik a kollégiumok átalakítása, felújítása. A PPP finanszírozásnak köszönhetően – állami és magántőke egy konstrukcióban – pedig arra utal, hogy jó befektetésnek számít hazánkban az oktatás. Dr. Kálmán András polgármester köszöntő beszédében azokat az érveket sorolta, hogy a város szempontjából miért is örömteli egy ilyen nap. A legfontosabb, hogy van és működik a főiskola – fogalmazott a városvezető. Ami pedig még örömtelibb, hogy ráadásul él és virul. A kollégiumi épületek vizuális látványán túl pedig azt hangsúlyozta, hogy az itt élő és tanuló hallgatók nem csak az intézmény, hanem vélhetően ez egész város jó hírnevét viszik tovább az országban.

A kollégiumi átadást követően egy vadonatúj épület és talán nem túlzás, egy vadonatúj szellemiséget megtestesítő épületavatóra került sor. A Kallós Dezső utcában felépített Médiacentrum a Sváby András vezetésével fémjelzett kommunikációs képzés fellegvára lehet, illetve, az intézmény szándéka szerint az kell hogy legyen. Dr. Bognár László főigazgató szerint amikor a kommunikációs képzés beindítása mellett döntöttek, akkor elhatározták, hogy nem az ország egyik média szakmát oktató bázisa kívánnak lenni, hanem a legjobb. Ezért épült a saját rádiónak saját stúdió és ezért fog hamarosan elkészülni a főiskolai televíziós stúdió is. Sváby András a Kommunikációs Intézet igazgatója ezúttal nem a kamera melletti oldalról szemlélte végig az átadó ünnepséget, hanem annak gyakorlati részeseként maga vehette át az épület díszkulcsát. A médiaszakember szerint „ez egy kis épület óriási hatással”. A felelősség pedig mindkét oldalon szinte egyforma: hiszem nem kis kihívás valakiből jó újságírót faragni, ám nem egyszerű feladat jó újságíróvá válni sem.

Ehhez pedig nem is lehet mást kívánni mindkét félnek, mint – jó munkát!

  • Frissítve: 2019. október 25.
  • Létrehozva: 2004. szeptember 17.