fő tartalom

Vezetőváltás

Október elsejei hatállyal lemondott vezetői megbízatásáról Hosszú János, a Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke, aki marad továbbra is a CKÖ elnökségében, ám már nem irányító szerepben. Az öttagú elnökség október 8.-i ülésén Nagy Veronikának, a korábbi alelnöknek szavazott bizalmat.

Hosszú János, aki már a második ciklus óta, a Cigány Kisebbségi Önkormányzat megalakulásától vezeti a szervezetet, benyújtotta írásos lemondó nyilatkozatát az elnöki tisztségről. Így a továbbiakban már nem vezetőként, csupán a CKÖ öttagú elnökségének tagjaként folytatja munkáját. Mivel Hosszú a kisebbségi önkormányzatban megtartotta mandátumát, így az új vezető kiválasztása viszonylag egyszerűen megtörténhetett. Az öttagú elnökség október 8-án pénteken, egyszerű többségi szavazással választotta meg új vezetőjét Nagy Veronika személyében. Elnökhelyettesnek Csányi Kálmánnét választotta az elnökség.

Hosszú János lemondásának indokaként azt fogalmazta meg, hogy a megnövekedett feladatait már nem tudta kellő intenzitással ellátni. Ugyanis elnöki tisztet töltött be a Cigány Kisebbségi Önkormányzatnál és ezzel párhuzamosan 2002 óta a települési önkormányzat képviselője is volt. Hosszú János megfogalmazása szerint a lakókörzetében élők mellett továbbra is képviselni kívánja a kisebbségek érdekeit is.
Nagy Veronika szintén a kezdetek óta, vagyis 1998 óta vett részt a kisebbség munkájában, eddig alelnöki feladatokat látott el. Nagy Veronika megválasztását követően a megkezdett munka folytatása mellett tett hitet. Szerinte a CKÖ folytatni fogja azt a színvonalas munkát, amit eddig a Hosszú János nevével fémjelzett szervezet gyakorolt. A jövőt illetően pedig áttekintik feladataikat és amennyiben lehetséges, illetve szükséges, úgy új elemekkel bővítik feladatkörüket.

  • Frissítve: 2019. október 25.
  • Létrehozva: 2004. október 11.