fő tartalom

Elismerés Steimetz Milánnak

Rövid időn belül másodszor mondott köszönetet a város nevében Dr. Kálmán András polgármester olyan dunaújvárosiaknak, akik mások életét mentették meg. Néhány héttel ezelőtt Hum László, az Egészségügyi Iroda vezetője hajtott végre egy sikeres újraélesztést és ennek köszönhetően könyvelhetett el sok-sok gratulációt. (méltán) A legutóbbi közgyűlésen egy tizennégy éves fiú volt a főszereplő: Steimetz Milán.

Steimetz Milán 14 éves kora ellenére okkal került az érdeklődés középpontjába. Az október 21-ei közgyűlés főszereplőjévé is vált egy korábbi – még nyár közepi – cselekedetével. Július 23-án a szabad strandon egy fuldokló férfit mentett ki a vízből, majd később két felnőtt segítségével elsősegélyben részesítettek. A hivatalos, önkormányzati elismerésre ugyan várni kellett egy kicsit, ami persze cseppet sem von le a fiatalember érdeméből, ám előfordulhat néha, hogy a legjobb szándékkal megfogalmazott is kitalált ajándék beszerzése több időbe telik. Ami pedig a csütörtöki közgyűlés elején történt, az után aligha volt olyan, akinek keserű maradt volna a szája íze.
Dr. Kálmán András polgármester a város nevében egy számítógépet adott át a fiatalembernek, a No1. Kft. egy kerékpárral ajándékozta meg, a UPC jóvoltából egy évig ingyen Internetezhet otthon Milán. A képviselők közül többen is úgy gondolták, hogy személyesen is megtoldják az ajándékok sorát: Kismoni László, Pochner lászló és Cserna Gábor 10-10 ezer forintot nyújtott át – az egyébként láthatóan megilletődött és boldog fiúnak.
Gratulálunk!

  • Frissítve: 2019. október 25.
  • Létrehozva: 2004. október 23.