fő tartalom

Közel száz jelentkező a Bursa Hungarica pályázatra

Honlapunkon már többször beszámoltunk, illetve megtekinthették, letölthették a Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíjpályázat kiírását, formanyomtatványait. A pályázatok benyújtásának határidejéig - október 22-ig – közel százan adták le írásos igénylésüket az Oktatási Irodán. Legkésőbb november 24-ig megszületik a döntés is a kedvezményezettek köréről.

Az Oktatási Minisztérium 2001. évtől kezdődően indította el a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot, mellyel a szociális helyzetük miatt rászoruló egyetemi és főiskolai hallgatókat, valamint a felsőoktatási intézménybe jelentkezni kívánó fiatalokat kívánta ösztöndíjjal támogatni. Dunaújváros a kezdetek óta részt vesz a rendszerben, sőt Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése első őszi ülésén kötelezte el magát a program mellett a következő esztendőkre is. Az érintetteknek a Polgármesteri Hivatalban beszerezhető nyomtatványokat kellett kitölteniük, illetve honlapunkról letölteni és október 22-ig az Oktatási Irodára eljuttatniuk.
A Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése a felsőoktatási intézmények hátrányos helyzetű hallgatóinak nyújtott ösztöndíjról szóló 41/2000. (XII.15.) KR számú rendelet 2.§ (3) bekezdése értelmében az oktatási bizottság véleményének kikérése mellett a polgármester dönt az ösztöndíj kedvezményezettjeiről – legkésőbb november 24-ig.
Az ösztöndíjat elnyerők névsorát a Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláján és természetesen Dunaújváros honlapján is megtekinthetik majd.

  • Frissítve: 2019. október 25.
  • Létrehozva: 2004. október 29.