fő tartalom

ÖNKORMÁNYZATI KÖZLEMÉNY

Dunaújváros Megyei Jogú Város Jegyzőjének határozatait közlemény formájában olvashatják el:

A Fejér Megyei Közigazgatási Hivatal határozatával Dunaújváros Megyei Jogú Város Jegyzőjének a Sinesco és az Energott Kft.-knek kiadott – gázmotoros fűtőerőművek építésére vonatkozó – építési engedélyeit megsemmisítette és új eljárás lefolytatására kötelezte.

Dunaújváros Jegyzője a másodfokú határozat végrehajtására megtette a szükséges lépéseket, kitűzte, illetve egy esetben foganatosította is a helyszíni szemlét. Az új eljárás során az építők, a Fejér Megyei Közigazgatási Hivatal döntése ellen keresetet nyújtottak be a Fejér Megyei Bírósághoz. Kérték az építésügyi hatóságot, hogy az új eljárást függessze fel, további intézkedést a keresetnek a Fejér Megyei Közigazgatási Hivatal határozata végrehajtására vonatkozó halasztó hatálya miatt ne foganatosítson.

Az ügyben keletkezett iratokat összevetve a tárggyal kapcsolatos jogszabályokkal - Dunaújváros Megyei Jogú Város Jegyzője megállapította, hogy az államigazgatási eljárás általános szabályairól szóló többször módosított és kiegészített és az 1981. évi I. törvénnyel egységes szerkezetbe foglalt 1957. évi IV. törvény 72.§(3) bekezdése alapján a bírósághoz benyújtott keresetlevélnek a határozat végrehajtására halasztó hatálya van a törvény erejénél fogva. Ennek okán az építésügyi hatóságnak választási lehetőség hiányában a következő döntéseket kellett hoznia:

- az Építők útja 1. szám alatt épülő gázmotoros fűtőerőmű építési helyszínén felvett jegyzőkönyvben foganatosított, az építési munka leállítására vonatkozó felszólítást és a a Verebély úton épülő gázmotoros fűtőerőmű építési helyszínére, november 2-ára kitűzött helyszíni szemlére vonatkozó intézkedést visszavonta.

Dunaújváros, 2004. november 2.

  • Frissítve: 2019. október 25.
  • Létrehozva: 2004. november 2.