fő tartalom

„EU RoadShow” Dunaújvárosban

Hírkép: „EU RoadShow” Dunaújvárosban

Az Európai Unió bővítésének és az Európai Uniós polgárság széleskörű kommunikációjának kapcsán 2004. október 27-e és november 6-ig érdekes roadshow helyszíne Magyarország. A programsorozat dunaújvárosi állomása november 5-én pénteken délelőtt 10 órakor kezdődik.

Az Európai Unió roadshow formájában rendezett, interaktív információs kampány keretében kívánja tájékoztatni a tagországok lakosságát a közösen hozott döntésekről és az európai állampolgári jogokról. A kampány célja, hogy bemutassa az Európai Unió bővítésével létrejött új szabad, igazságos és biztonságos térséget, valamint hogy szemléltesse, mit is jelent valójában az európai állampolgárság a 450 milliós európai népesség számára. A roadshow 2004. október 27-én egyszerre 3 városból indult és minden helyszínen egy 2 főből álló csapat várja az érdeklődőket. A roadshow rendezvénynek minden városban egy külön erre az eseménysorozatra készített és felállított sátor ad otthont, ahol egy 20 percenként induló interaktív kvízjátékkal egész nap várják az érdeklődőket. A játékban résztvevők a Szabadság, Biztonság, Jogszerűség, és Európai Uniós polgárság témaköreiben tesztelhetik tudásukat. Az eseményen sikeresen szereplő állampolgárok „Európai szóvivőkké” válnak, akik a helyszínen – az EU normáinak megfelelően - környezetbarát papírzacskókban átnyújtott ajándékot kapnak.
A programsorozat dunaújvárosi állomása november 5-én, pénteken délelőtt 10.00-kor kezdődik. Az eseményt Dr. Kálmán András polgármester nyitja meg.

  • Frissítve: 2019. október 25.
  • Létrehozva: 2004. november 4.