fő tartalom

Közgyűlési döntés a részvényekről

Hosszú tárgyalási folyamat vége felé közeledik a két tárgyaló fél, azaz Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Dunaferr új tulajdonosa, a Donbass Ipari Szövetség. A város tulajdonában lévő 7%-os részvénycsomag értékesítéséről, illetve a szerződés részéleteiről tárgyalt és döntött a november 25-i városi közgyűlés.

A közgyűlés csütörtöki rendkívüli ülésén két napirend szerepelt. Az elsőn a következő év költségvetési koncepcióját tárgyalta a testület. Nem kis vita után el is fogadta a közgyűlés az előterjesztést. Az előterjesztő három variációt fogalmazott meg, mint lehetséges pénzügyi alternatívákat. Ám ezek közül is azt preferálta, hogy a szűkebb verzió legyen a kiindulási alap, ami csak a kötelező feladatok teljesítésével számol 2005-ben. A bizottságoknak január 13-ig kell a részletes tervezetet kidolgozniuk és újra közgyűlés elé terjeszteniük.
Zárt ülésen tárgyalta a testület a Dunaferr részvények eladásának tervezetét. Hosszú előkészületek és egyeztetések után a közgyűlés is elfogadhatónak tartotta a szerződés tervezetét. E szerint az aláírást követően 500 millió forintot fizet a Donbass a városnak, majd ezt követően, 5 éven keresztül évi 200 millió forintot.

  • Frissítve: 2019. október 25.
  • Létrehozva: 2004. november 26.