fő tartalom

Elkészült az ifjúsági koncepció - tervezete

Minden koncepció sajátossága, hogy bizonyos idő eltelte után illendő, sőt ajánlatos is azt újragondolni, aktualizálni, következtetéseket levonni és újakat megfogalmazni. Városunk ifjúsági koncepciójával kapcsolatban is pontosan ez történt, hiszen az előzőt még a kilencvenes évek végén készítették el.

Hosszabb előkészület és már lefolytatott egyeztetések után elkészült a város ifjúságpolitikai koncepciójának tervezete, mely a 2005-2010 időszak feladatait, tennivalóit hivatott összefoglalni. A koncepció végleges formája valamikor a következő esztendő elejére alakulhat ki, amikor Dunaújváros MJV Közgyűlése fogja tárgyalni és vélhetően elfogadni a koncepciót. Addig is, a végső döntést megelőzően társadalmi vitára bocsátják a szakemberek a tervezetet. Ennek legelső állomása december 7-én az Ifjúsági Kerekasztal lesz. (2004. december 7. 15.00. Városháza, közgyűlési terem) Később ismételten tárgyalni fogja az anyagot az ifjúsági és sportbizottság, illetve a többi illetékes bizottság is, majd kerül a döntéshozók elé.

A koncepciót megtekinthetik honlapunkon, sőt észrevételeket is tehetnek. Sőt, a szakemberek kifejezetten kérik, hogy aki érintett a kérdésben, (diák, szülő, pedagógus, az egészségügy, a szociálpolitika, pályaválasztás területén dolgozó, stb.) mondja el véleményét, tegyen fel olyan kérdést, amelynek a válasza elősegítheti a koncepció megalkotását. Email cím: isportir@dunanet.hu.

Dunaújváros Megyei Jogú Város középtávú ifjúságpolitikai koncepciója 2005-2010 (letölthető változat, 205kb)

  • Frissítve: 2019. október 25.
  • Létrehozva: 2004. december 1.