fő tartalom

A hajléktalanokért

Hírkép: A hajléktalanokért

Minden nagyobb településnek komoly problémát jelentenek a hajléktalanok. Nem csak elsősorban financiális megfontolások alapján, hanem gyakorlati szempontok miatt is. Nem egyszerű feladat a felkutatásuk, ellátásuk, ápolásuk. Számukra a legnagyobb veszélyt a kemény fagyok jelentik. Február végéig (talán) biztonságban lehetnek.

Az, hogy biztonságban lehetnek, talán kicsit túlzás, az viszont tény, hogy a kilátásaik jóval kedvezőbbek lehetnek az önkormányzat támogatásával, illetve a Családsegítő Intézet koordinálásában megvalósult kezdeményezésnek. A Magyar Mentőszolgálat Alapítvány két speciális járművet közlekedtet a város utcáin. A hajléktalanokat keresik, kutatják fel és próbálnak nekik segíteni – meleg teával, szendviccsel, gyógyszerrel, ruhával.
A szolgálat munkatársai csütörtök délután a Városháza téren mutatkoztak be a közgyűlés tagja előtt. Pribil Sándor vezető elmondása szerint a városban körülbelül 200 hajléktalan lehet, egy részükről már pontos adataik vannak, ismerik őket, tudják, hogy hol lehet őket megtalálni, hogy a legszükségesebb ellátást megkaphassák.
Az alapítvány munkatársai kéréssel is fordulnak a város lakosságához, egyrészt jelentsék, ha valahol hajléktalant látnak, illetve szívesen vesznek bizonyos felajánlásokat. Elsősorban ruhára, takaróra van szükségük. A speciális járművek és személyzetük február végéig járja Dunaújváros utcáit és segítenek a rászorulóknak.

  • Frissítve: 2019. október 25.
  • Létrehozva: 2004. december 3.