fő tartalom

A költségvetésről tárgyaltak

A csütörtöki közgyűlésen napirenden szerepelt Dunaújváros 2009. évi költségvetési koncepciója. A képviselők többsége az eredeti javaslatot nem fogadta el, így a javított változatnak december 18-ra kell vissza kerülnie a testület elé.
A közgyűlés a költségvetési koncepcióval kapcsolatban a gazdasági bizottság módosított javaslatát fogadta el. Tekintettel arra, hogy az eredeti koncepcióban foglalt számszaki kimutatásokat, főként a finanszírozhatatlansága miatt nem fogadta el. A módosított koncepciót elkészítésére prioritási, tartalmi és formai követelményeket fogalmazott meg a testület. Így – többek között – kiemelt szempont az intézményi működés biztosítása, a munkahelyek megőrzése, a bérek folyamatos finanszírozása; a tervévi folyó működési hitel előirányzat bázishoz viszonyított csökkentése; helyi adók emelésének kizárása, a nem kötelező feladatok finanszírozásának szűkítése; a városüzemeltetés teljes körű és folyamatos biztosítása; a szociális juttatások megtartása-bővítése.
A költségvetés-tervezés tartalmi és formai követelményeinek tekintetében egy részletes szempontrendszert fogadott el a közgyűlés. Azt is megfogalmazta a testület, hogy a végleges költségvetési rendelet alkotás időpontjáig tartó átmeneti időszakra készüljön rendelet az átmeneti gazdálkodás szabályaira. Fő szabályként, hogy a 2008. november-december havi kiadás összegének erejéig teljesíthető kötelezettség azzal, hogy új kötelezettség vállalására csak indokolt esetben és a közgyűlés előzetes határozata alapján kerülhet sor.
A módosított költségvetési koncepciót december 18-án rendkívüli közgyűlésen tárgyalja a testület.
 

  • Frissítve: 2019. október 25.
  • Létrehozva: 2008. november 28.