fő tartalom

Ünnepi megemlékezés március 15-én

Hírkép: Ünnepi megemlékezés március 15-én

A hagyományoknak megfelelően ünnepi megemlékezéssel készül városunk március 15.-e méltó megünneplésére. Az is szokás, hogy az ünnepet megelőzően a pártok és a társadalmi szervezetek képviselői javaslatot tehetnek, illetve véleményezhetik a program tervezetét.

Az ünnepet előkészítő megbeszélés eredményeként az idén március 15-én délelőtt 10.30-kor kezdődik a városi ünnepség a 48-as emlékműnél. Az ünnepi műsort a Munkásművelődési Központ néptáncosai és a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza Prózai és Tánctagozata adják elő. Az érintett szakemberek- Szögi Csaba, Smuk Imre, Szántó Péter – szóban ismertették a bizottság tagjai számára, hogy mire is számíthatnak majd a márciusi ünnepen. Ígéretük szerint a 25 perces műsor látványában is impozáns lesz, sőt még egy korabeli ruhába öltözött lovas huszár is szerephez jut a műsorban. Az ünnepi megemlékezés koszorúzással zárul.
2000. március 15. óta minden esztendőben - a Magyar Sajtó Napján - a ünnepélyes keretek között kerül átadásra az Aranytoll díj, mely az írott és elektronikus sajtó területén kiemelkedő munkát végző személynek adható. A díjat Dr. Kálmán András polgármester adja át.

  • Frissítve: 2019. október 25.
  • Létrehozva: 2005. február 17.